Τα μυστήρια

The Mysteries

Στην ταινία μου υπαινίσσομαι πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο μυστήριο από τους πρωταγωνιστές. Ο Πόλεμος εξισώνεται με τον Έρωτα για την ίδια τη φύση τους. Οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες, αλλά συνιστούν και μια φυσιολογική ανθρώπινη συνθήκη, για την οποία, όπως και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δεν μπορούμε παρά να δείξουμε έλεος και κατανόηση. Εκεί έγκειται το μυστήριo. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία… Αυτοί που είναι ικανοί να δουν τις πλείστες οπτικές επισκέψεις κι εκφράσεις που προσφέρει η ταινία, θα καταλάβουν ποιο είναι το Απόλυτο Μυστήριο του έργου μου. (Γκρέγκορι Μαρκόπουλος)
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Gregory J. Markopoulos
Μουσική: Hugo Wolf
Ηθοποιοί: Friedhelm Krey
Φορμάτ: 16mm
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1968
Διάρκεια: 80΄

Γκρέγκορι Μαρκόπουλος

Γεννημένος στο Οχάιο το 1928, από Έλληνες μετανάστες, ο πειραματικός σκηνοθέτης Γκρέγκορι Μαρκόπουλος ξεκίνησε να γυρίσει ταινίες σε 8mm από την ηλικία των 12 ετών. Το 1967 εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη. Ο Μαρκόπουλος σταδιακά εξαφανίστηκε οικειοθελώς από τα κινηματογραφικά δρώμενα, αποσύροντας τις ταινίες του από την κυκλοφορία και αρνούμενος να παραχωρήσει οποιαδήποτε συνέντευξη. Παρότι συνέχισε να σκηνοθετεί, το έργο του παρέμεινε εν πολλοίς άγνωστο για σχεδόν 30 χρόνια.

Φιλμογραφία

1949 Christmas U.S.A. (μμ)
1963 Twice a Man
1966 Ming Green (μμ)
1967 The Illiac Passion
1967 Bliss (μμ)
1968 The Mysteries
1975 Portrait of Gilbert & George (aka Gibralta) (μμ)