Μπαμπάς

Pappa

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Στιβαρός σαν κινηματογραφικός ήρωας, ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα, ο μπαμπάς εμφανίζεται ένα βράδυ στο παράθυρο, από το πουθενά, φέρνοντας ένα δώρο για τον γιο του. Ο μπαμπάς είναι δυνατός και γενναίος. Ελευθερώνει ζώα σε αιχμαλωσία, θριαμβεύει σε κούρσες με το αμάξι του που τρέχει σαν αστραπή και βουτά στα απύθμενα και τρομακτικά βάθη του ωκεανού. Ο μπαμπάς είναι μάγος. Μπορεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται σε μια στιγμή, έτσι απλά. Ένα τρυφερό και γλυκό παραμύθι για την απουσία του πατέρα, που παρηγορεί την παιδική ψυχή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Atle Blakseth
Συν-σκηνοθεσία: Einar Dunsæd
Σενάριο: Kari Tinnen, Atle Blakseth, βασισμένο στο βιβλίο του Svein Nyhus
Ήχος: Peter Dixon
Μουσική: Johannes Ringen
Παραγωγή: Gimpville, Eldorado Film
Παραγωγοί: Torgeir Sanders, John Einar Hangen
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Simon Nyhus, Olve Askim
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Νορβηγία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια:
Επικοινωνία: Norwegian Film Institute, post@nfi.no

Άτλε Μπλάκσεθ

O Άτλε Μπλάκσεθ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στη Νορβηγία, στον τομέα των ειδικών εφέ. Επιπλέον, έχει σκηνοθετήσει μεγάλο αριθμό ταινιών μικρού μήκους, ενώ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην ταινία Bendik and the Monster (2014). Ο Μπλάκσεθ εργάζεται αυτή την περίοδο ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία Ella Bella Bingo, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την έξοδό της στις αίθουσες το 2020.

Φιλμογραφία

2009 Isfiske | Fishing with Sam (μμ)
2018 Pappa | Dad (μμ)

Άιναρ Ντούνσαντ

Συνιδρυτής του στούντιο Gimpville, που συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής και ειδικεύεται στην παραγωγή ειδικών εφέ και στις ταινίες animation, ο Άιναρ Ντούνσαντ εργάζεται ως σκηνοθέτης και σχεδιαστής animation. Επιπλέον, διαθέτει σημαντική εμπειρία στον χώρο των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ αυτή τη στιγμή διατελεί χρέη layout artist και σχεδιαστή στην ταινία animation Ella Bella Bingo.

Φιλμογραφία

2018 Pappa | Dad (μμ)