Λάρα

Lara

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Στην αυγή των 60ών γενεθλίων της, η Λάρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την απελπισία, όταν μεσολαβεί το σωτήριο κουδούνισμα της πόρτας. Το ίδιο βράδυ, ο γιος της, ένας βιρτουόζος του πιάνου, θα δώσει το πρώτο του μεγάλο κονσέρτο, στο οποίο όμως η Λάρα δεν είναι προσκεκλημένη. Αγοράζει ωστόσο όσα εισιτήρια έχουν απομείνει και τα μοιράζει στους γνωστούς της ως συγκαλυμμένη ένδειξη της βαθιάς υπερηφάνειας που αρνείται με πείσμα να εκδηλώσει ανοιχτά. Ένα τρυφερό πορτρέτο μιας γυναίκας, το οποίο ξετρυπώνει σταδιακά τη ζεστασιά που κρύβεται πίσω από τις ρυτίδες της πίκρας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Jan-Ole Gerster
Σενάριο: Blaž Kutin
Διεύθυνση φωτογραφίας: Frank Griebe
Μοντάζ: Isabel Meier
Ήχος: Magnus Pflüger
Μουσική: Arash Safaian
Ηθοποιοί: Corinna Harfouch, Tom Schilling, Volkmar Kleinert, André Jung, Rainer Bock
Παραγωγή: Schiwago Film
Παραγωγοί: Marcos Kantis, Martin Lehwald, Michal Pokorny
Συμπαραγωγή: Studiocanal
Συμπαραγωγοί: Kalle Friz, Isabel Hund
Κοστούμια: Anette Guther
Σκηνικά: KD Gruber
Μακιγιάζ: Corinna Harfouch , Markus Scharping, Sonia Salazar-Delgado
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 98´
Επικοινωνία: Beta Cinema, beta@betacinema.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, Καλύτερη Ηθοποιός, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής – Karlovy Vary IFF 2019, Βραβείο FIPRESCI – Munich FF 2019

Γιάν-Όλε Γκέρστερ

Ο Γιαν-Όλε Γκέρστερ είναι απόφοιτος της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Βερολίνου (DFFB), όπου έλαβε εξειδίκευση στο Σενάριο και στη Σκηνοθεσία. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, με τίτλο Oh Boy, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και υπήρξε ανέλπιστη εισπρακτική επιτυχία, αποσπώντας παράλληλα πλήθος βραβείων και διακρίσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η δεύτερη ταινία του, με τίτλο Λάρα, συμμετείχε στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Μονάχου.

Φιλμογραφία

2012 Oh Boy
2019 Lara