Πίγκι

Cerdita

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο ήλιος λάμπει το καταμεσήμερο σε μια μικρή πόλη της ισπανικής επαρχίας. Η έφηβη Σάρα τρέχει λαχανιασμένη να κρυφτεί στο κρεοπωλείο των γονιών της. Παραδόξως, αυτό μοιάζει να είναι το μοναδικό καταφύγιο για τη στρουμπουλή έφηβη που έχει γίνει ανελέητου εκφοβισμού από μια κλίκα συνομηλίκων της για το σωματικό της βάρος. Βέβαια, μπορεί νωρίτερα τα ιδιότροπα κορίτσια να βασάνιζαν τη Σάρα στη δημοτική πισίνα, αλλά τώρα πέφτουν θύματα βίαιης απαγωγής από έναν άγνωστο που τις φυλακίζει στο φορτηγάκι του και τρέπεται σε φυγή. Όταν η αστυνομία αρχίζει να κάνει ερωτήσεις, η Σάρα δεν λέει κουβέντα. Ορμώμενη από ένα (αμοιβαίο) ερωτικό ενδιαφέρον, βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προστασία του άντρα που την έσωσε, ανάμεσα σε αυτό που είναι ηθικά σωστό και στην προοπτική της λύτρωσης από το bullying, Μια ανεπανάληπτη ταινία είδους η οποία διερευνά ευφάνταστα τον εκφοβισμό, το εσωτερικευμένο τραύμα, την εκδίκηση και την επιθυμία.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Καρλότα Περέδα
Σενάριο: Carlota Pereda
Διεύθυνση φωτογραφίας: Rita Noriega
Μοντάζ: David Pelegrín
Ήχος: Nicolas Mas, Nacho Arenas, Nicolas De Poulpiquet
Μουσική: Olivier Arson
Ηθοποιοί: Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi, Claudia Salas, Irene Ferreiro, Camille Aguilar, José Pastor, Pilar Castro
Παραγωγή: Morena Films, Cerdita A.I.E.
Παραγωγοί: Merry Colomer, Pilar Benito
Συμπαραγωγοί: Jean-Baptiste Babin, David Atlan Jackson
Κοστούμια: Arantxa Ezquerro
Σχεδιασμός παραγωγής: Óscar Sempere
Μακιγιάζ: Paloma Lozano
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 100΄
Επικοινωνία: Charades

Καρλότα Περέδα

Γεννημένη το 1975 στη Μαδρίτη, η Καρλότα Περέδα είναι σκηνοθέτρια ταινιών και δραματικών σειρών. Μετά την αποφοίτησή της από το ECAM (Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid), ξεκίνησε την καριέρα της ως συγγραφέας, σκηνοθέτρια και επιβλέπουσα σεναρίου στην τηλεόραση. Η πρώτη της μικρού μήκους ταινία, με τίτλο Las Rubias (Οι ξανθιές), προβλήθηκε σε περισσότερα από 140 εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, ενώ απέσπασε και σημαντικές διακρίσεις. Η ταινία Piggy είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Sundance το 2022, ενώ σε προηγούμενο στάδιο της παραγωγής επιλέχθηκε ως πρότζεκτ στο Focus CoPro στις Κάννες, κερδίζοντας το Pop Up Residency.

Φιλμογραφία

2016 Las Rubias (μμ)
2018 Cerdita (μμ)
2019 There Will be Monsters (μμ)
2022 Piggy