Ψυχρός μεσημβρινός

Cold Meridian

Το ASMR (Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού), που έχει αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς στο YouTube, ορίζεται ως το ανεπαίσθητο μυρμήγκιασμα που νιώθουμε σε κρανίο, αυχένα και σπονδυλική στήλη, το οποίο ακολουθείται από ένα αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης. Σε αυτή την υπνωτιστική μικρού μήκους ταινία, μια σειρά από επαναλαμβανόμενα ASMR τελετουργικά μάς βυθίζουν σε έναν παραισθησιογόνο κόσμο. Στο εσωτερικό μιας δίνης, όπου η λογική μοιάζει με ηδονοβλεπτικό όνειρο και οι βεβαιότητες με παραμορφωμένες φαντασιώσεις.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ
Σενάριο: Peter Strickland
Διεύθυνση φωτογραφίας: Márk Győri
Μοντάζ: Mátyás Fekete
Ηθοποιοί: Dalma Wéninger, Máté Váth, Juli Jakab, Márton Kristóf
Παραγωγή: Mindwax
Παραγωγοί: Dóra Nedeczky
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια:
Επικοινωνία: Mindwax

Πίτερ Στρίκλαντ

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Στρίκλαντ γεννήθηκε το 1973 και ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα από τον κινηματογράφο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησε μαγειρικά ηχοτοπία με τους The Sonic Catering Band, επέστρεψε στη δημιουργία ταινιών τη δεκαετία του 2000, στο τέλος της οποίας γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Katalin Varga. Παράλληλα με τη δημιουργία άλλων μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, έχει επίσης γράψει ραδιοφωνικά έργα και έχει δημιουργήσει μια «συναυλιακή» ταινία για την Bjork, την οποία σκηνοθέτησε σε συνεργασία με τον Νικ Φέντον.

Φιλμογραφία

2004 A Metaphysical Education (μμ)
2005 Berberian Sound Studio (μμ)
2009 Katalin Varga
2012 Berberian Sound Studio
2014 The Duke of Burgundy
2017 Cobblers’ Lot (μμ)
2018 In Fabric
2019 GUO4 (μμ)
2020 Cold Meridian (μμ)
2022 Blank Narcissus (Passion of the Swamp) (μμ)
2022 Flux Gourmet