Ο φίλος μου, ο Λευτεράκης

Ο φίλος μου, ο Λευτεράκης

Ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει τις ερωτοδουλειές του από τη σύζυγό του, επινοεί έναν φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης με σάρκα και οστά. Ο Θόδωρος τρελαίνεται και προσπαθεί να πείσει τον Λευτεράκη ότι… δεν υπάρχει.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Δημόπουλος
Μοντάζ: Νίκος Καβουκίδης
Μουσική: Γεράσιμος Λαβράνος
Ηθοποιοί: Μάρω Κοντού, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέα&sigm
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Σκηνικά: Μάρκος Ζέρβας
Μακιγιάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκος
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1963
Διάρκεια: 90΄
Επικοινωνία: Φίνος Φιλμ (info@finosfilm.com)


* Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Αλέκος Σακελλάριος

Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός και δημοσιογράφος. Πολυτάλαντος δημιουργός, άφησε παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο, βάζοντας την υπογραφή του σε δημιουργήματα με διαχρονική αξία. Γεννημένος το 1913 στην Αθήνα και με σπουδές νομικής, ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων, ξεκινώντας το 1934 και παραδίδοντας συγγράφοντας συνολικά πάνω από 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια. Το 1946 ξεκινά την κινηματογραφική του πορεία ως αχώριστος συνεργάτης του Φίνου, με μνημειώδεις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955), Η θεία από το Σικάγο (1957), Τα κίτρινα γάντια (1961), Το δόλωμα (1964), Η θεία μου η χίπισσα (1970) κ.ά.

Φιλμογραφία

1946 Παπούτσι από τον τόπο σου
1947 Μαρίνα
1948 Οι Γερμανοί ξανάρχονται
1951 Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν
1955 Ούτε γάτα ούτε ζημιά
1955 Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο
1956 Η Καφετζού
1957 Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο
1957 Η θεία από το Σικάγο
1958 Η κυρά μας η μαμή
1959 Αστέρω
1959 Ο Ηλίας του 16ου
1959 Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο 1960 Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες
1960 Το Κλωτσοσκούφι
1961 Τα κίτρινα γάντια
1961 Η Αλίκη στο ναυτικό
1961 Χαμένα όνειρα
1961 Αλίμονο στους νέους
1962 Η νύφη το ’σκασε
1963 Ο φίλος μου, ο Λευτεράκης
1964 Το δόλωμα
1966 Υπάρχει και φιλότιμο
1967 Γαμπρός από το Λονδίνο
1970 Μια τρελή, τρελή σαραντάρα
1970 Η θεία μου η χίπισσα
1971 Ζητείται επειγόντως γαμπρός
1972 Η κόμισσα της Κέρκυρας
1972 Η Ρένα είναι οφσάιντ