Κουσούρια

Shortcomings

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Μπεν και η Μίκο, ασιατικής καταγωγής Αμερικανοί, είναι ένα νεαρό ζευγάρι που πασχίζει να τα βγάλει πέρα – εκείνος επίδοξος σκηνοθέτης, εκείνη συγγραφέας. Απολαυστικά δηκτικός, ο Μπεν παλεύει να συμφιλιωθεί με τη διπλή του ταυτότητα και τις ανασφάλειές του. Ώσπου, όταν η Μίκο τού ανακοινώνει ότι μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, ο Μπεν θα υποχρεωθεί να ενηλικιωθεί. Βασισμένο στο ομότιτλο graphic novel του σπουδαίου Αμερικανού κομίστα Έντριαν Τομίνε (που έγραψε και το σενάριο της ταινίας), αυτό το  γεμάτο χιούμορ και ενέργεια πνευματώδες ντεμπούτο συλλαμβάνει το zeitgeist μιας νέας, ανήσυχης γενιάς Αμερικανών, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει επιτακτικά ερωτήματα φυλετικής ταυτότητας, συνομιλώντας με τις καλύτερες στιγμές του Γούντι Άλεν ή του Νόα Μπάουμπακ. Συστήνοντάς μας ένα εξαιρετικό καστ νεαρών ηθοποιών, τα Κουσούρια, εξίσου κωμικό και σκοτεινό, αναστηλώνει την πίστη μας στο ανεξάρτητο σινεμά.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ράνταλ Παρκ
Σενάριο: Adrian Tomine
Διεύθυνση φωτογραφίας: Santiago Gonzalez
Μοντάζ: Robert Nassau
Ήχος: Benjamin Berger
Μουσική: Gene Back
Ηθοποιοί: Justin H. Min, Sherry Cola, Ally Maki, Tavi Gevinson, Debby Ryan, Sonoya Mizuno
Παραγωγή: Imminent Collision, Roadside Attractions, Picture Films, Topic Studios, Tango
Παραγωγοί: Hieu Ho, Randall Park, Michael Golamco, Margot Hand, Jennifer Berman, Howard Cohen, Eric d’Arbeloff
Κοστούμια: Ava Yuriko Hama
Σχεδιασμός παραγωγής: Bill Boes
Executive producer: Ryan Heller, Michael Bloom, Maria Zuckerman, Jennifer Semler, Tim Headington, Lia Buman, Neil Shah, Max Silva, Daniel Hank, Ryan Paine, Adrian Tomine
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 92'
Επικοινωνία: Sony Pictures Entertainment

Ράνταλ Παρκ

Ο Ράνταλ Παρκ (1974) είναι Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, κωμικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης με καταγωγή από τη Νότια Κορέα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Αγγλική Φιλολογία και στη Δημιουργική Γραφή, κάνοντας το μεταπτυχιακό του στις Ασιατικοαμερικανικές Σπουδές. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, ο Παρκ ήταν συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας LCC Asian American Theater Group. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Λιούις Χουάνγκ στην κωμική σειρά του καναλιού ABC Fresh Off the Boat (2015-2020), για τον οποίο ήταν υποψήφιος για το βραβείο Επιλογής Κριτικών Τηλεόρασης για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο σε Κωμική Σειρά το 2016.

Φιλμογραφία

2006 Dr. Miracles (μμ)
2022 Shortcomings