Θεότητα

Divinity

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένα ασυμβίβαστο έργο που οδηγεί το ανερχόμενο κινηματογραφικό είδος του «νοσταλγικού» sci-fi σε μια απρόσμενη, γκροτέσκα και εκπληκτική κατεύθυνση, έχει στον πυρήνα της μια απόκοσμη ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία ζει σε μια έρημη χώρα. Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ένας άντρας που έχει φτάσει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην αθανασία, είναι ένας μεγιστάνας του φαρμακευτικού κλάδου: ένας επιστήμονας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη Θεότητα, μια ανατρεπτική ουσία που χαρίζει στους χρήστες της την αιώνια νιότη – με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Δύο μυστηριώδη αδέρφια καταφθάνουν με σχέδιο να απαγάγουν τον μεγιστάνα και με τη βοήθεια μιας σαγηνευτικής γυναίκας θα μπουν στον δρόμο της αληθινής αθανασίας. Σε παραγωγή του Στίβεν Σόντεμπεργκ, αυτό το συγκλονιστικά στυλιζαρισμένο, συναρπαστικό τριπ (εξίσου βάναυσο, απωθητικό, σέξι και λαμπερό) προσφέρει ένα εκθαμβωτικό ρετρό-φουτουριστικό όραμα της ανθρωπότητας, όπου η χειρότερη εκδοχή του είδους μας έχει μετατραπεί στην απόλυτη αισθητική αναζήτηση, σ’ έναν ένδοξο αυτοσκοπό. Μια φαουστική καλτ εμπειρία, κλασική εν τη γενέσει της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Έντι Αλκάζαρ
Σενάριο: Eddie Alcazar
Διεύθυνση φωτογραφίας: Danny Hiele
Μοντάζ: Steve Forner, Kevin Greutert
Ήχος: Jacob Flack, Mark Mangini, Robert Fernandez
Μουσική: DJ Muggs, Dean Hurley
Ηθοποιοί: Stephen Dorff, Moises Arias,Jason Genao, Karrueche Tran, Michael O'Hearn, Emily Willis, Scott Bakula, Bella Thorne
Παραγωγή: Divinity The Film
Παραγωγοί: Eddie Alcazar, Javier Lovato, Raphael Gindre, Johnny Starke
Κοστούμια: Francine Lecoultre
Σχεδιασμός παραγωγής: Paul Rice
Executive producer: Steven Soderbergh
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 88'
Επικοινωνία: Utopia

Έντι Αλκάζαρ

Ο Έντι Αλκάζαρ είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός και δημιουργός παιχνιδιών. Πειραματιζόμενος με διάφορα είδη, ακολουθεί μια διαθεματική προσέγγισή του στην οπτική αφήγηση, σε μια διερεύνηση ανεξερεύνητων κινηματογραφικών περιοχών. Επινόησε τον όρο «meta-scope» για να περιγράψει μια πρωτοποριακή τεχνική που συνδυάζει live-action και stop-motion. Ο Αλκάζαρ ήταν ο νικητής και ο μοναδικός αποδέκτης μιας διάκρισης σ’έναν παγκόσμιο διαγωνισμό τέχνης και design, κερδίζοντας μια  υποτροφία στο Academy of Art University, όπου σπούδασε VFX και Θεωρία Κινηματογράφου Animation. Μπήκε στη λίστα με τα «25 νέα πρόσωπα του σινεμά» του Filmmaker Magazine και αναγνωρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους νέους σκηνοθέτες στην Αμερική από το περιοδικό Shoot. Η δουλειά του περιλαμβάνει το βραβευμένο και προεπιλεγμένο από το AICP διαφημιστικό Everlast Astral και το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Μόδας του Βερολίνου Versace Bright Crystal. Το 2013 σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Tapia για το HBO (με executive producer τον 50 Cent) και το 2016 η κινηματογραφική του συνεργασία με τον Flying Lotus Fuckkkyouuu έκανε πρεμιέρα στο Sundance.

Φιλμογραφία

2013 Tapia
2016 Fuckkkyouu (μμ)
2018 Perfect
2021 The Vandal
2023 Divinity