Mothers of Daughters

Mothers of Daughters

64ο ΔΦKΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα
Μια μητέρα χάνει την κόρη της από γυναικοκτονία. Αντί για οργή απέναντι στον κόσμο, πενθεί με τον δικό της διαφορετικό τρόπο: βγαίνει έξω, μιλά δημόσια και αγωνίζεται να ανταλλάξει την πατριαρχία με την αγάπη για χάρη της κοινωνίας μας. Συνυφαίνοντας καθημερινές στιγμές με την ιστορία της πρωταγωνίστριάς μας, η ταινία προσπαθεί να περιγράψει την κοινοτοπία αυτού του κακού. Το Mothers of Daughters ξεπερνάει τα όρια του ντοκιμαντέρ προσπαθώντας με ποιητικό και ευαίσθητο τρόπο να βρει εικόνες για αυτή την απίστευτη ιστορία, η οποία θα μπορούσε να συμβεί στο καθένα μας.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Έλκε Λέρενκραους, Γιούλα Μπούνταλη
Σενάριο: Elke Lehrenkrauss, Γιούλα Μπούνταλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Konrad Waldmann
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Ήχος: Νίκος Έξαρχος
Ηθοποιοί: Ελένη Καραγιώργη, Χριστίνα Κυπραίου, Μαριάννα Μποζαντζόγλου, Νίκη Παπανδρέου, Ζωή Σιγαλού, Αινείας Τσαμάτης, Μίλτος Τσιάντος, Μιχάλης Πιζίδης
Συμμετοχή: Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου)
Παραγωγή: Delta Pi
Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Σακκάς
Συμπαραγωγή: 2023 Eleusis European Capital of Culture
Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 17'
Ελληνική διανομή: Delta Pi
Επικοινωνία: Delta Pi, Κωνσταντίνος Σακκάς (ksakkas@delta-pi.org)
Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρηνιώ Δραγασάκη
Casting: Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου

Γυρίστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΠΑΝΗΓΥΡΙ – Live Cinema, Εργατική Τάξη, Σειρήνες», μια δράση της ELEVSIS 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τη LADA, με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ινστιτούτου Goethe στην Αθήνα και του Kingston University.

Έλκε Λέρενκραους

Η Έλκε Μαργκαρέτε Λέρενκραους είναι κινηματογραφίστρια και εικαστική καλλιτέχνις με βάση το Βερολίνο. Το 2012 αποφοίτησε με διάκριση από την Ακαδημία Τεχνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης KHM της Κολωνίας με υποτροφία του Γερμανικού Εθνικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Το 2003 αποφοίτησε από τον τομέα των Video Arts από το Πανεπιστήμιο Τέχνης και Σχεδιασμού HSLU της Λουκέρνης. Οι ταινίες και τα έργα τέχνης της έχουν εκτεθεί σε φεστιβάλ, μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο και έχουν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις.

Φιλμογραφία

2013 Clinical Romance (ντοκ)
2014 La Sagrada de Cuba (ντοκ)
2017 Moonlight Princess (μμ ντοκ)
2019 Lovemobil (ντοκ)
2021 Errors and Irritations (μμ ντοκ)
2023 Mothers of Daughters (μμ)

Γιούλα Μπούνταλη

Η Γιούλα Μπούνταλη ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο, κινηματογράφο και υποκριτική στην Αθήνα (προπτυχιακό), στην Κρήτη (μεταπτυχιακό), στην Ουτρέχτη, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Εργάζεται στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου ως σεναριογράφος, σκηνοθέτρια, ηθοποιός και παραγωγός. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ανεξάρτητες σκηνές, στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στον κινηματογράφο έχει συνυπογράψει τα σενάρια των αναγνωρισμένων ταινιών μεγάλου μήκους Χώρα προέλευσης (Εβδομάδα Κριτικών Βενετίας 2010), σε σκηνοθεσία του Σύλλα Τζουμέρκα, Η έκρηξη (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο 2014), σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα και Το θαύμα της Θαλασσας των Σαργασσών σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2019). Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας I Will Cross Tomorrow της Σεπιντέ Φαρσί. Προσφάτως έγραψε και σκηνοθέτησε (σε συνεργασία με τη Γερμανίδα σκηνοθέτρια Έλκε Λέρενκραους) το Mothers of Daughters, μια ταινία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας στο πλαίσιο της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις ταινίες Χώρα προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, Babeldom του Πολ Μπους (Φεστιβάλ Ρότερνταμ 2012), Μαζί ή τίποτα του Φατίχ Ακίν (Φεστιβάλ Καννών 2017), Η δουλειά της του Νίκου Λαμπότ, Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα (Φεστιβάλ Βερολίνου) και The Arc του Αριστοτέλη Μαραγκού (που βρίσκεται στο στάδιο post-production). Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

2023 Mothers of Daughters (μμ)