Βραβείο Podcast

Οι ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος Podcast διεκδικούν το Βραβείο Podcast, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000€. Στη διάρκεια του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει τα podcasts του Διαγωνιστικού Τμήματος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Podcast Room, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α´, Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Παράλληλα, στην τελετή λήξης του 26ου ΦΝΘ θα απονεμηθεί το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτού́το Ελλάδος για Ανερχό́μενο Δημιουργό́ Ηχητικού́ Ντοκιμαντέ́ρ. Ο νικητή́ς/Η νικήτρια του βραβείου θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού πρότζεκτ). Τα μέλη της Επιτροπής του Διαγωνιστικού Podcast του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι οι: Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστρια), Δημήτρης Κανελλόπουλος (κινηματογραφιστής) και Θεοδόσης Μίχος (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, podcaster, συγγραφέας).

 

Μαριάννα Κακαουνάκη
Η Μαριάννα Κακαουνάκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί στην Καθημερινή, ενώ συνεργάζεται με το αμερικανικό δίκτυο CBS. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρώτο της ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο Αόρατοι.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρκαδία. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 εργάζεται στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, στον τομέα της μυθοπλασίας. Γράφει σενάρια, έξι εκ των οποίων -πέντε μικρού μήκους ταινίες και μία μεγάλου μήκους- έχουν σκηνοθετηθεί από τον ίδιο. Η μεγάλου μήκους (Αγέλη προβάτων, 2021) έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού, παίχτηκε σε φεστιβάλ του εξωτερικού, απέσπασε δέκα υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είχε αξιόλογη απήχηση στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στην πλατφόρμα streaming όπου προβλήθηκε.

 

Θεοδόσης Μίχος
Ο Θεοδόσης Μίχος γεννήθηκε στον Βόλο και ζει στην Αθήνα. Από το 2004 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε έντυπα και ψηφιακά media και από το 2016 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον Best 92.6 (καθημερινά, 08:00-10:00). Σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης των NEWS 24/7 και OneMan, καθώς και δημιουργός του podcast Χίλιες και Μία Νύχτες. Το νέο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων Ένα για τον δρόμο, θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.