Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων

H Βουλή των Ελλήνων απονέμει το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινίατου Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος. Τα μέλη της επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Άρης Φατούρος (Σκηνοθέτης – Σύμβουλος Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής), ο Βασίλης Δούβλης (Σκηνοθέτης – Προϊστάμενος του Τομέα Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής) και η ο Κώστας Δήμος (Συνεργάτης προγράμματος, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής).

 

 

Ο Άρης Φατούρος γεννήθηκε το 1962 στην Λευκάδα. Σπούδασε Φυσική, Πολιτικές Επιστήμες και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Εργάστηκε πρώτα στην εκπαίδευση και μετά στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ως παραγωγός και σκηνοθέτης. Έργα του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σχεδίασε το πρόγραμμα «μικροφίλμ» της ΕΡΤ που υποστήριξε την παραγωγή περισσότερων από 250 μικρού μήκους ταινών (2000-2022). Σχεδίασε επίσης το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «Διάπλασις», το οποίο υποστήριξε την παραγωγή πάνω από 160 μικρά φοιτητικά ντοκιμαντέρ (2015-2021). Διετέλεσε σύμβουλος ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και μέλος κριτικών επιτροπών σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, όπου εργάζεται έως σήμερα ως Σύμβουλος Προγράμματος.

 

Ο Βασίλης Δούβλης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σπούδασε Λογοτεχνία και Κινηματογράφο στην Αθήνα και στο Παρίσι. Εργάστηκε στην εκπαίδευση και δίδαξε σενάριο και σκηνοθεσία σε κινηματογραφικές σχολές. Είναι Προϊστάμενος του Τομέα Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Η μικρού μήκους ταινία του Ο Βετεράνος, το ντοκιμαντέρ Στοργή στο λαό και οι μεγάλου μήκους ταινίες Η επιστροφή και 18 έχουν προβληθεί και βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ.

 

O Κώστας Δήμος γεννήθηκε το 1961 στην Άρτα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάβια. Από το 1980 εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (RAI3) ως μουσικός παραγωγός. Από το 1994 αρχίζει η ενασχόλησή του με την τηλεόραση. Εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος του ΑΝΤ1 (και συντονιστής του ΑΝΤ1 Βαλκανίων) του AlphaTV, από το 2004 ως συντονιστής προγράμματος της ΕΡΤ και από το 2016 στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Έχει διατελέσει μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) επί μία τριετία και έχει υπάρξει εκπρόσωπος της ΕΡΤ AE στη Γενική Συνέλευση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2004-2009) και στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2007-2010). Την ίδια περίοδο ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής «μικροφίλμ», καθώς και μέλος όλων των κινηματογραφικών Επιτροπών της ΕΡΤ AE. Έχει διοργανώσει πλήθος μουσικών συναυλιών.