Ρωμανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων

Ρωμανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων

  #memory   #politics

Ρωμανιώτες: η ελληνική εβραϊκή κοινότητα, της οποίας τα χνάρια χάνονται στο χρόνο. Η γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, όπως και η αλληλεπίδραση με τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, τους κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες εβραϊκές κοινότητες. Μια κοινότητα που έγινε αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμικού μωσαϊκού της πόλης των Ιωαννίνων από την εποχή του Βυζαντίου, αλλά κινδύνευσε με αφανισμό στα σκληρά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου. Μέσα από την ιστορία τους στο πέρασμα των αιώνων, ξεδιπλώνεται η ιστορία όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ανιές Σκλάβου, Στέλιος Τατάκης
Σενάριο: Ανιές Σκλάβου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας
Μοντάζ: Στέλιος Τατάκης
Ήχος: Αλέξης Γκίκας
Μουσική: Μάριος Γληγόρης
Παραγωγοί: Στέλιος Τατάκης
Συμπαραγωγή: COSMOTE TV
Συμπαραγωγοί: Άρτεμις Σκουλούδη
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 67΄
Επικοινωνία: Στέλιος Τατάκης, stelios@tst.gr

Ανιές Σκλάβου

Φιλμογραφία

2003 Ο κυρ Ορφέας (μμ, σκηνοθεσία)
2014 Γεγονότα στη Φώκαια1914 (συν-σκηνοθεσία)
2017 Βυζιά (συν-σκηνοθεσία)
2017 «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» - Αυτοί που τόλμησαν (TV, σκηνοθεσία)
2019 Ρωμανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων (συν-σκηνοθεσία)

Στέλιος Τατάκης

Φιλμογραφία

2014 Γεγονότα στη Φώκαια 1914 (συν-σκηνοθεσία)
2017 Βυζιά (συν-σκηνοθεσία)
2019 Ρωμανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων (συν-σκηνοθεσία)