Τραγωδία του Αιγαίου

Τραγωδία του Αιγαίου

Ντοκιμαντέρ με θέμα την ελληνική ιστορία του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, απο τους Βαλκανικους Πολεμους μέχρι τα Δεκεμβριανά, με ιδιαίτερη έμφαση στη Μικρασιατική Καταστροφή και τα επακόλουθά της, μεσα απο κινηματογραφημένα ντοκουμέντα των Γιόζεφ Χεπ, Γιώργου Προκοπίου, Αχιλλέα Μαδρά, Φιλοποίμηνα Φινου, Γαβριήλ Λόγγου, Κυριάκου Κουρμπέτη.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Βασίλης Μάρος
Σενάριο: Άγγελος Προκοπίου
Μουσική: Τάσσος Μαστοράκης
Παραγωγοί: Βασίλης Μάρος
Φορμάτ: DCP
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1961
Διάρκεια: 75΄

Βασίλης Μάρος

Φιλμογραφία

1958 Κάτω από τους ουρανοξύστες (μμ)
1961 Τραγωδία του Αιγαίου
1964 Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων (μμ)
1965 Κι ο Ορφέας τραγουδά
1966 Ερρίκος Σλήμαν
1967 Αναστενάρια (μμ)
1967 Άθως, «το Άγιο Όρος»
1968 Το όρος Σίνα (μμ)
1971 Ο κόσμος των εικόνων
1972 Νέοι δρόμοι (μμ)
1972 Κρουαζιέρα στο Αιγαίο (μμ)
1973 Το μπουζούκι
1976 Το πνεύμα της Κρήτης (μμ)
1976 Πελοπόννησος (μμ)
1977 Παραδοσιακές εκδηλώσεις (μμ)
1977 Κρήτη και νεοέλληνες ποιητές (μμ)
1978 Χατζηκυριάκος-Γκίκας (μμ)
1984 Η μάχη για την Ακρόπολη (μμ)
1990 1940 – Πέραν του καθήκοντος
1991 Μετέωρα, οι κατακόμβες του ουρανού
1991 Η Ελλάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου