Φεβρουάριος

Février

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ανατολική Βουλγαρία, σε ένα απομονωμένο χωριό δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία που μοιάζει να ζει έξω από το κουκούλι του χρόνου. Ο Πέταρ, που έχει από καιρό κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη και την αυτογνωσία, βαδίζει προς το ριζικό του χωρίς να μετανιώνει. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια που αντανακλούν ισάριθμες θεμελιώδεις περιόδους (παιδική ηλικία, ενηλικίωση, γηρατειά), αυτό το ελεγειακό ταξίδι μάς βυθίζει στις αδιόρατες δυνάμεις που ιχνηλατούν τη ζωή: μια διαδρομή προκαθορισμένου προορισμού, που όμως είναι πάντα και τόσο απρόβλεπτη.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Kamen Kalev
Σενάριο: Kamen Kalev
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ivan Chertov
Μοντάζ: Kamen Kalev
Ήχος: Pierre-Yves Lavoué
Μουσική: Petar Dundakov
Ηθοποιοί: Lachezar Dimitrov, Kolyo Dobrev, Ivan Nalbantov, Christo Dimitrov, Milko Lazarov, Alexia Georgieva, Necho Kostov
Παραγωγή: Waterfront, Koro Films
Παραγωγοί: Filip Todorov, Kamen Kalev
Συμπαραγωγοί: Diane Jassem, Céline Chapdaniel
Σκηνικά: Ivelina Mineva
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βουλγαρία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 125΄
Επικοινωνία: MEMENTO FILMS Gaelle Palluel gaelle@memento-films.com

Καμέν Καλέφ

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Κάμεν Καλέφ, Eastern Plays (2009), συμμετείχε στο 41ο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ χάρισε στον Καλέφ, μεταξύ πολλών άλλων διεθνών διακρίσεων, τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σκηνοθέτη στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, όπως και το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής του 22ου Φεστιβάλ της Ανζέ. Η δεύτερη ταινία του, με τίτλο The Island (του 2011, με τον Θουρ Λίνχαρντ και τη Λετίσια Κάστα), έκανε επίσης την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και καθιέρωσε τον Καλέφ ως έναν τολμηρό νέο σκηνοθέτη που ωθεί τα προσωπικά του όρια μέχρι το σημείο θραύσης. Η τρίτη του ταινία, Face Down (2015), έχει εντονότερο κοινωνικό προσανατολισμό, εστιάζοντας στη μακρόσυρτη και ψυχοφθόρα μετάβαση της Βουλγαρίας από το απολυταρχικό καθεστώς του παρελθόντος στη δημοκρατία.

Φιλμογραφία

2005 Get the Rabbit Back (μμ)
2009 Ανατολικές ιστορίες | Eastern Plays
2011 Το νησί | The Island
2015 Face Down