Ποδηλάτες

Biciklisti

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η ποδηλατική σεζόν κορυφώνεται. Στην τελική κούρσα, οι δύο άνδρες που προπορεύονται συναγωνίζονται για την καρδιά μιας γυναίκας και την εκπλήρωση των ερωτικών τους φαντασιώσεων, ενώ η μικρή μεσογειακή πόλη που φιλοξενεί τους ποδηλατικούς αγώνες ετοιμάζεται για την άφιξη ενός μεγάλου υπερωκεάνιου… Μια μοναδική, ανάλαφρη ταινία κινουμένων σχεδίων, εμπνευσμένη από το έργο του Κροάτη εικαστικού καλλιτέχνη Βάσκο Λίποβατς, εμποτισμένη με έντονα καλοκαιρινά χρώματα και μια διάχυτη αίσθηση ερωτισμού.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Veljko Popović
Σενάριο: Veljko Popović
Μοντάζ: Veljko Popović
Ήχος: Jean-Baptiste Saint Pol
Μουσική: Pablo Pico, Siniša Jakelić, Nikola Džaja
Παραγωγή: Lemonade 3D, Krupni kadar
Παραγωγοί: Milivoj Popović, Veljko Popović, Patrick Hernandez
Συμπαραγωγή: Bagan Films, 3D2D animatori
Συμπαραγωγοί: Lado Skorin
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κροατία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια:
Επικοινωνία: Bonobostudio, info@bonobostudio.hr
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη Κροατική Ταινία – Animafest Zagreb 2018 Καλύτερη Κροατική Ταινία Μικρού Μήκους – Mediterranean FF Split 2018 Μνεία της Επιτροπής – Annecy International Animation Festival 2018 Βραβείο «Οκταβιανός» για το Καλύτερο Ανιμέισον – Croatian Film Days 2018 Δίπλωμα της Επιτροπής – Insomnia International Animation FF 2018 Ειδικό Βραβείο – Hiroshima International Animation Festival 2018

Βέλικο Πόποβιτς

Ο Βέλικο Πόποβιτς (1979) αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Ζάγκρεμπ. Το 1998 ξεκίνησε να δουλεύει με γραφικά υπολογιστών. Είναι συνιδρυτής του στούντιο CG και ανιμέισον Lemonade3d. Από το 2012 είναι μόνιμος καθηγητής στην Ακαδημία του Σπλιτ, όπου διδάσκει ανιμέισον. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευτεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως στο Ανσί, στο Animafest του Ζάγκρεμπ, στο Κλερμόν-Φεράν κ.α. Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής πολλών κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2008 Ona koja mjeri | She Who Measures (μμ)
2010 Moj put | My Way (συν-σκηνοθεσία, μμ)
2011 Dove sei, amor mio | Dove sei, amor mio (μμ)
2012 Otac | Father (συν-σκηνοθεσία, μμ ντοκ)
2016 Planemo | Planemo (μμ)
2018 Biciklisti | Cyclists (μμ)