Η Τραβιάτα, τα αδέρφια μου κι εγώ

Mes frères, et moi

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Νουρ, ένα 14χρονο αγόρι, απολαμβάνει την αρχή των καλοκαιρινών του διακοπών στη Νότια Γαλλία. Είναι ο μικρότερος από τα τρία αδέλφια του. Ζουν όλοι μαζί σε μια εργατική κατοικία, φροντίζοντας εναλλάξ τη μητέρα τους, η οποία βρίσκεται σε κώμα. Η μητέρα τους λάτρευε την Ιταλική Όπερα, γι’ αυτό και ο Νουρ της βάζει να ακούει αυτού του είδους τη μουσική, με την οποία σταδιακά παθιάζεται και ο ίδιος. Μεταξύ της κοινοτικής εργασίας και των εντάσεων στο σπίτι, ο Νουρ ονειρεύεται τη διαφυγή του σ' ένα μακρινό μέρος. Όταν συναντά τη Σάρα, μια σοπράνο που διδάσκει καλοκαιρινά μαθήματα, βρίσκει επιτέλους την ευκαιρία να βγει από του καβούκι του και να εξερευνήσει νέους ορίζοντες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Γιοχάν Μανκά
Σενάριο: Yohan Manca
Διεύθυνση φωτογραφίας: Marco Graziaplena
Μοντάζ: Clémence Diard
Ήχος: Cédric Berger, Mathieu Michaux, Olivier Guillaume
Μουσική: Bachar Mar-Khalifé
Ηθοποιοί: Maël Rouin-Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah, Sofian Khammes, Moncef Farfar, Luc Schwarz, Olivier Loustau, Olga Milshtein, Loretta Fajeau-Leffray
Παραγωγή: A Single Man
Συμπαραγωγή: Ad Vitam, JM Films
Σχεδιασμός παραγωγής: Pierre Delaunay
Σκηνικά: Jonathan Israel
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 108'
Επικοινωνία: Charades

Γιοχάν Μανκά

Ο Γιοχάν Μανκά ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης. Παράλληλα με τη δουλειά του στο θέατρο, ο Μανκά ερμήνευσε διάφορους ρόλους σε γαλλικές και ισπανικές ταινίες. Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, το The Bag, που συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ. Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία του Hédi & Sarah συζητήθηκε πολύ για την αναφορά της στο θέμα της παρενόχλησης. Η ταινία προτάθηκε για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους από το Γαλλικό Συνδικάτο Κριτικών Κινηματογράφου. Η τρίτη μικρού μήκους ταινία του Red Star συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν το 2021.

Φιλμογραφία

2012 Le Sac (μμ)
2017 Hédi & Sarah (μμ)
2020 Red Star (μμ)
2021 My Brothers and I