Ο πατέρας

Bashtata

Στη ζωή πορεύεσαι με αυτά που σου δίνονται, ως γνωστόν, αλλά τι συμβαίνει στην περίπτωση που η ζωή σε κερνάει μονάχα συσσωρευμένη πικρία; Ο Βασίλ και ο Πάβελ έχουν μια τεταμένη σχέση πατέρα-γιου, η οποία επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αιφνίδια απώλεια της συζύγου και μητέρας, που λειτουργούσε καταπραϋντικά. Η κατάσταση πολύ σύντομα θα διολισθήσει στον ακραιφνή παραλογισμό, καθώς μια γειτόνισσα επιμένει πως η εκλιπούσα τής τηλεφώνησε λίγο μετά τον θάνατό της. Μια κωμωδία λυτρωτικής αποφόρτισης, η οποία εξερευνά τις τρελές διαδρομές που διανύουμε προκειμένου να ξεθάψουμε τους θησαυρούς της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Σενάριο: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Διεύθυνση φωτογραφίας: Krum Rodriguez
Μοντάζ: Petar Valchanov
Μουσική: Hristo Namliev
Ηθοποιοί: Ivan Barnev, Ivan Savov, Tanya Shahova, Hristofor Nedkov, Nikolay Todorov, Boyan Doychinov
Παραγωγή: Abraxas Film, Graal Films
Παραγωγοί: Kristina Grozeva, Petar Valchanov, Κωνσταντίνα Σταυριανού, Ειρήνη Βουγιούκαλου
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Συμπαραγωγοί: Κωνσταντίνα Σταυριανού, Ειρήνη Βουγιούκαλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Vanina Geleva
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βουλγαρία, Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 91´
Επικοινωνία: Wide Management, infos@widemanagement.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Κρυστάλλινη Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας– Karlovy Vary IFF 2019, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Κοινού – Sakhalin IFF 2019

Πέταρ Βαλτσάνοφ

Ο Πέταρ Βαλτσάνοφ σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σόφιας, ενώ η Κριστίνα Γκρόζεβα είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο τους Το μάθημα βρέθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων για το Βραβείο Lux που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η δεύτερη ταινία τους, με τίτλο Δόξα απέσπασε πληθώρα βραβείων και τιμητικών διακρίσεων σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταινία Ο πατέρας, ο τρίτος σταθμός στη φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου από τη Βουλγαρία, τιμήθηκε με την Κρυστάλλινη Σφαίρα, το πιο σημαντικό βραβείο του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Φιλμογραφία

2012 Skok | Jump (μμ)
2014 Το μάθημα
2016 Slava | Glory | Δόξα
2019 Bashtata | The Father

Κριστίνα Γκρόζεβα

Η Κριστίνα Γκρόζεβα είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας, ενώ ο Πέταρ Βαλτσάνοφ σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Σόφιας. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο τους Το μάθημα βρέθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων για το Βραβείο Lux που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η δεύτερη ταινία τους, με τίτλο Δόξα απέσπασε πληθώρα βραβείων και τιμητικών διακρίσεων σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταινία Ο πατέρας, ο τρίτος σταθμός στη φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου από τη Βουλγαρία, τιμήθηκε με την Κρυστάλλινη Σφαίρα, το πιο σημαντικό βραβείο του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Φιλμογραφία

2012 Skok | Jump (μμ)
2014 Το μάθημα
2016 Slava | Glory | Δόξα
2019 Bashtata | The Father