Οι κυνηγοί

Οι κυνηγοί

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1977, μια ομάδα κυνηγών βρίσκει στην περιοχή κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων το πτώμα ενός αντάρτη του Εμφυλίου μέσα στο χιόνι. Θα μεταφέρουν το σώμα του νεκρού άντρα στο ξενοδοχείο τους και εκεί θα βρεθούν υπόλογοι στο δικαστήριο της ιστορίας. Αν ένας άνθρωπος ήταν αρμόδιος να μιλήσει για τα φαντάσματα της ιστορίας, της πολιτικής, της ιδεολογίας, της επανάστασης και των προδομένων ονείρων, αυτός ήταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Στους Κυνηγούς, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της φιλμογραφίας του, θέτει αντιμέτωπα όλα αυτά τα φαντάσματα, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι καταλληλότερο –λόγω της ίδιας του της φύσης– να αφηγηθεί τις συγκρούσεις τους είναι ένα άλλο φάντασμα: ο κινηματογράφος. Ίσως γιατί στον πυρήνα της ιστορίας, της πολιτικής, της ιδεολογίας, της επανάστασης, των ονείρων υπάρχουν κατά βάση εικόνες∙ εικόνες που στοιχειώνουν, μαγεύουν, υποτάσσουν, εμπνέουν, παρακινούν. Κι ο κινηματογράφος με αυτές φτιάχνει τον κόσμο του.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τον Στρατή Καρρά
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου
Ήχος: Θανάσης Αρβανίτης
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καζάν, Μπέτυ Βαλάση, Γιώργος Δάνης, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας Σταματίου, Αλίκη Γεωργούλη, Νίκος Κούρος, Εύα Κοταμανίδου, Στράτος Παχής, Χριστόφορος Κ. Νέζερ, Δημήτρης Καμπερίδης
Παραγωγή: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Παραγωγοί: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Executive producer: Νίκος Αγγελόπουλος
Σκηνικά: Μικές Καραπιπέρης
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1977
Διάρκεια: 149'
Επικοινωνία: Φοίβη Αγγελοπούλου-Οικονομοπούλου
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσός Χιούγκο – Chicago IFF 1977, Βραβείο της Ένωσης Τούρκων Κριτικών Κινηματογράφου 1977

Θόδωρος Αγγελόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία Η εκπομπή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 1970, η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, σηματοδοτώντας την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Οι ταινίες του συμμετείχαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και απέσπασαν πολλά βραβεία, με κορυφαία διάκριση τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1998 για την ταινία Μια αιωνιότητα και μια μέρα. Πέθανε στις 24 Ιανουαρίου του 2012 ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Η άλλη θάλασσα.

Φιλμογραφία

1970 Αναπαράσταση
1972 Μέρες του ’36
1975 Ο θίασος
1977 Οι κυνηγοί
1980 Ο Mεγαλέξαντρος
1984 Ταξίδι στα Κύθηρα
1988 Τοπίο στην ομίχλη
1991 Το μετέωρο βήμα του πελαργού
1995 Το βλέμμα του Οδυσσέα
1998 Μια αιωνιότητα και μια μέρα
2008 Η σκόνη του χρόνου