Παγιδευμένοι

Shorta

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένας έφηβος μετανάστης, που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία, έχει πέσει σε κώμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την ίδια στιγμή, δύο αστυνομικοί εκτελούν περιπολία ρουτίνας σε ένα κακόφημο γκέτο της Κοπεγχάγης. Όταν μαθευτεί ο θάνατος του νεαρού, η περιοχή θα μετατραπεί σε κόλαση, και οι δύο (αντι)ήρωες θα πρέπει να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να βγουν ζωντανοί. Μια καταιγιστική περιπέτεια που αφήνει ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο, δίχως να καταφεύγει στον αφελή διδακτισμό και στους μονοκόμματους ορισμούς.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Anders Olholm, Frederik Louis Hviid
Σενάριο: Anders Olholm, Frederik Louis Hviid
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jacob Møller
Μοντάζ: Anders Albjerg Kristiansen
Ήχος: Morten Green
Μουσική: Martin Dirkov
Ηθοποιοί: Jacob Hauberg Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat
Παραγωγή: Toolbox Film
Παραγωγοί: Morten Kaufmann, Signe Leick Jensen
Σκηνικά: Gustav Pontoppidan
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Δανία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 108΄
Ελληνική διανομή: One from the Heart
Επικοινωνία: Charades

Άντερς Έλχολμ

Ο Άντερς Έλχολμ αποφοίτησε ως σεναριογράφος από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας, το 2009. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το Antboy, μια ταινία με υπερήρωες, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, το 2013. Την επόμενη χρονιά, έγραψε το σενάριο για το χιπ-χοπ δράμα Ækte Vare (Flow) του Φενάρ Αχμάντ , που απέσπασε θετικές κριτικές, καθώς και για το Antboy: Revenge of the Red Fury, το οποίο συμμετείχε στο τμήμα Generation Kplus της Berlinale και απέσπασε το βραβείο Robert, που απονέμει η Ακαδημία Κινηματογράφου της Δανίας, στην κατηγορία της Καλύτερης Παιδικής Ταινίας . Το 2015, πραγματοποίησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το μικρού μήκους King, το οποίο επίσης συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Το 2017, προτάθηκε για το βραβείο Robert για το σενάριο της ταινίας που έκλεισε την τριλογία Antboy, η οποία βρήκε διανομή σε περισσότερες από ογδόντα χώρες. Πρόσφατα, έγραψε το σενάριο για τη μεταφορά του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος Aminas Breve (Letters for Amina) του Γιόνας Τ. Μπένγκστον στη μεγάλη οθόνη.

Φιλμογραφία

2020 Shorta (συν-σκηνοθεσία)

Φρέντερικ Λούις Χβιντ

Ο Φρέντερικ Λούις Χβιντ έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, Palma, η οποία βρέθηκε υποψήφια στην κατηγορία της Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, το 2013, και εξασφάλισε στον σκηνοθέτη της μια θέση στην επιφανή σχολή ανεξάρτητου κινηματογράφου, Super16. Η μικρού μήκους ταινία King, με θέμα μια ληστεία τράπεζας, επιλέχθηκε για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Οντένσε της Δανίας, το 2015, και βρέθηκε υποψήφια για το βραβείο Robert, προτού προβληθεί στις Κάννες, το 2016. Την ίδια εποχή,, ο Φρέντερικ εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο DR-Drama σκηνοθετώντας ένα επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς Follow the Money. Η πτυχιακή του ταινία, Halvmand, με πρωταγωνιστή τον Γενς Αλμπίνους , άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ CPH PIX, το 2016, και εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Οντένσε μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Ορλεάνης. Πιο πρόσφατα, η ταινία κέρδισε το Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Cannes Lions του 2017, ενώ προτάθηκε για το βραβείο Robert, το 2018. Πέρα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ο Φρέντερικ εξελίσσει το πάθος του για τη δραματική αφήγηση σκηνοθετώντας διαφημιστικα και μουσικα βίντεο για Δανούς και διεθνείς πελάτες. Στις αρχές του 2016, απέσπασε το βραβείο Nordic Creative Talent για τις ταινίες που δημιούργησε για λογαριασμό της δανικής ΜΚΟ , BØRNEfonden.

Φιλμογραφία

2020 Shorta (συν-σκηνοθεσία)