Αυτά που λέμε και αυτά που κάνουμε

Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait

Ελληνική πρεμιέρα

Όταν ο Φρανσουά επιστρέφει εσπευσμένα στην πόλη, η έγκυος Νταφνέ αναλαμβάνει τον ρόλο της οικοδέσποινας για τον Μαξίμ, ξάδερφο του Φρανσουά, που θα φιλοξενηθεί για λίγες μέρες στο εξοχικό του ζευγαριού. Οι δύο άγνωστοι θα ανοίξουν την καρδιά τους ο ένας στον άλλο, ανατρέχοντας σε παλιές ιστορίες ρομαντικής απογοήτευσης, οι οποίες θα καταλήξουν να αλληλοδιαπλέκονται σε ένα μικρόκοσμο ερωτικού παραλόγου. Μια γλυκόπικρη δραμεντί, διανθισμένη με πινελιές φάρσας, που στοχάζεται στην τυχαιότητα της αγάπης, αποφεύγοντας τις περιττές νουθεσίες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Emmanuel Mouret
Σενάριο: Emmanuel Mouret
Διεύθυνση φωτογραφίας: Laurent Desmet
Μοντάζ: Martial Salomon
Ήχος: Maxime Gavaudan, François Méreu, Jean-Paul Hurier
Ηθοποιοί: Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne, Émilie Dequenne, Jenna Thiam, Guillaume Gouix, Julia Piaton, Jean-Baptiste Anoumon
Παραγωγή: Moby Dick Films
Παραγωγοί: Frédéric Niedermayer
Σκηνικά: David Faivre
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 122'
Επικοινωνία: Elle Driver

Εμμάνουελ Μουρέ

Ο Εμανουέλ Μουρέ σκηνοθέτησε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του σε ηλικία δεκαεννέα ετών, ενόσω βρισκόταν ακόμη στη Μασσαλία. Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Θέατρο και έγινε δεκτός στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της φημισμένης Κινηματογραφικής Σχολής La Fémis. Η ταινία Όσα λέμε κι όσα κάνουμε, η δέκατη ταινία μεγάλου μήκους της καριέρας του, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Φιλμογραφία

1997 Il N' y a Pas De Mal (μμ)
2000 Laissons Lucie Faire!
2007 Shall We Kiss?
2011 the Art of Love
2018 Lady J
2020 Love Affair(s)