Να κολυμπάς ώσπου η θάλασσα να γίνει γαλάζια

Yi zhi you dao hai shui bian lan

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Τρεις από τους πιο διαπρεπείς συγγραφείς της Κίνας, εκπρόσωποι ισάριθμων γενεών, ξετυλίγουν ο καθένας τη δική του οπτική για τα ορόσημα της κινεζικής ιστορίας του 20ού αιώνα. Από τη σκοτεινή εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης μέχρι τη φρενήρη αστικοποίηση του βίαιου οικονομικού θαύματος, οι αναμνήσεις των αφηγητών διαπλέκονται με λυρικές εικόνες που ξεφεύγουν από τη ροή του χρόνου. Χωρισμένο σε δεκαοκτώ κεφάλαια, αυτό το «συμφωνικό» ντοκιμαντέρ στοχάζεται στα ίχνη της ιστορίας, που αντηχούν στις ανθρώπινες ψυχές.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Jia Zhang-ke
Σενάριο: Jia Zhang-Ke, Wan Jiahuan
Διεύθυνση φωτογραφίας: Yu Lik-Wai
Μοντάζ: Kong Jing-Lei
Ήχος: Zhang Yang
Παραγωγή: Xstream Pictures (Shanxi), Huaxia Film Distribution Co., Ltd.
Παραγωγοί: Zhao Tao
Συμπαραγωγή: Shanghai Film Studio, Shanxi Film and Television Group, Huaxin Kylin Culture Media Co., Ltd., Wishart Media Co., Ltd., Huayi Brother Pictures Limited, Shi Dian (Tianjin), Culture Communication Co., Ltd., We Entertainment, Iqiyi Pictures (Beijing) Co., Ltd., Alibaba Pictures (Beijing) Co., Ltd.
Συμπαραγωγοί:
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κίνα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 112'
Επικοινωνία: ΜΚ2 Camille Dupeuble intlsales@mk2.com

Ζιά Ζανγκ-Κε

Ο Ζιά Ζανγκ-Κε γεννήθηκε στην πόλη Φενγιάνγκ του Σανσί το 1970 και είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Πεκίνου. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Xiao Wu βραβεύτηκε στο Βερολίνο, το Βανκούβερ και αλλού. Έκτοτε, οι ταινίες του κάνουν τακτικά την πρεμιέρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Το Still Life κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας το 2006, το A Touch Of Sin πήρε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στις Κάννες το 2013 και τα Mountains May Depart και Ash Is Purest White διαγωνίστηκαν στις Κάννες το 2015 και το 2018 αντίστοιχα. Πολλές από τις ταινίες του καθιστούν δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Φιλμογραφία

2000 Platform
2002 Unknown Pleasures
2006 Still Life
2013 A Touch of Sin
2015 Mountains May Depart
2018 Ash Is Purest White
2020 Swimming out till the Sea Turns Blue