Μακριά απ’ τον κόσμο

Volevo Nascondermi

Ελληνική πρεμιέρα

Ο Τόνι, ένα ορφανό αγόρι ιταλικής καταγωγής που έχει απελαθεί από την Ελβετία, ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, στις όχθες του ποταμού Πο. Ο Τόνι, σωματικά παραμορφωμένος και ψυχικά διαταραγμένος, βιώνει την περιθωριοποίηση και τον εξευτελισμό, σε μια κοινωνία που απεχθάνεται κάθε απόκλιση. Μοναδικό του καταφύγιο είναι η ζωγραφική, όπου βρίσκουν διέξοδο τα αισθήματα πικρίας και η αγιάτρευτη ανάγκη για αποδοχή. Μια συναρπαστική βιογραφία του ζωγράφου Αντόνιο Λιγκαμπούε, που υμνεί τη λυτρωτική δύναμη της τέχνης, αλλά και την αξία της διαφορετικότητας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Giorgio Diritti
Σενάριο: Giorgio Diritti, Tania Pedroniin, Fredo Valla
Διεύθυνση φωτογραφίας: Matteo Cocco
Μοντάζ: Paolo Cottignola, Giorgio Diritti
Ήχος: Luca Leprotti, Marco Biscarini
Μουσική: Marco Biscarini, Daniele Furlati
Ηθοποιοί: Elio Germano, Pietro Traldi, Orietta Notari, Andrea Gherpielli, Oliver Ewy, Leonardo Carrozzo
Παραγωγή: Palomar, Rai Cinema
Παραγωγοί: Carlo Degli Esposti, Nicola Serra
Σκηνικά: Ludovica Ferrario, Alessandra Mura
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 118'
Επικοινωνία: Rai Com
Βραβεία/Διακρίσεις: Silver Berlin Bear – Berlinale IFF 2020

Τζόρτζο Ντιρίτι

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζόρτζιο Ντιρίτι γεννήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας το 1959. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Il vento fa il suo giro προβλήθηκε σε περισσότερα από 60 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και κέρδισε περίπου 40 βραβεία. Η δεύτερη ταινία του, L’uomo che verrà, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, όπου απέσπασε πολλά βραβεία καθώς και τρία ιταλικά βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο και τρία Νάστρο ντ’ Αρτζέντο. Το Un giorno devi andare προβλήθηκε στον διαγωνισμό παγκόσμιου κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Φιλμογραφία

2002 Con I Miei Occhi (ντοκ)
2005 The Wind Blows Round
2008 Piazzàti (ντοκ)
2009 The Man Who Will Come
2012 Genus Bononiae: Musei Nella Città (ντοκ)
2013 There Will Come a Day
2016 Bologna 900 (ντοκ)
2019 Hidden Away