Το κάλεσμα του ουρανού

Nebo Zovyot

Μια σοβιετική διαστημική αποστολή ετοιμάζεται να καρφώσει τη σημαία με το σφυροδρέπανο στην επιφάνεια του Άρη. Τρέμοντας στην ιδέα του κομμουνιστικού θριάμβου, ένα αμερικανικό διαστημόπλοιο ξεκινά για τον κόκκινο πλανήτη, παρά τα σοβαρά μηχανικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όταν οι αντίπαλοι βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο, οι σοβιετικοί κοσμοναύτες εγκαταλείπουν την αποστολή τους για να τους διασώσουν, αλλά, ξεμένοντας από καύσιμα, καταλήγουν ναυαγοί σε έναν περαστικό αστεροειδή. Ένα κινηματογραφικό ορόσημο της ψυχροπολεμικής παράνοιας για την κατάκτηση του διαστήματος, το οποίο εκπέμπει μήνυμα συναδέλφωσης και ανθρωπιάς.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Mikhail Karyukov
Σενάριο: Alexei Sazonov, Evgeniya Pomeschikov, Mikhail Karyukov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nikolai Kulchitskii
Μοντάζ: L. Mkhitaryyanch
Ήχος: Georgij Parahnikov
Μουσική: Julij Meitus
Ηθοποιοί: Ivan Pereverzev, Alexandr Shvoryn, Constantine Bartashevich, Gurgen Tonunts, Valentin Chernyak, Viktor Dobrovolsky, Alexandra "Alla" Popova
Παραγωγή: Dovzhenko Film Studio
Σκηνικά: Yuri Shvets
Φορμάτ: Prores
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΕΣΣΔ
Έτος Παραγωγής: 1959
Διάρκεια: 71'
Επικοινωνία: Dovzhenko Film Studio

Μιχαήλ Καριούκοφ

Ο Μιχάιλ Καριούκοφ, γεννημένος στην Οδησσό, ήταν σοβιετικός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής φωτογραφίας. Αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της γενέτειράς του και εργάστηκε ως σχεδιαστής ειδικών εφέ σε πολλές ταινίες. Επίσης, διετέλεσε επικεφαλής στα φημισμένα κινηματογραφικά στούντιο της Οδησσού.

Φιλμογραφία

1941 Mysterious Island
1955 The Shadow Near the Pier
1959 Το κάλεσμα του ουρανού | The Sky Calls (συν-σκηνοθεσία)
1963 A Dream Come True

Αλεξάντρ Κόζιρ

Ο Αλεξάντρ Κόζιρ, γεννημένος στο Κίεβο, ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός. Αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου και Θεάτρου του Κιέβου, ενώ ήταν επικεφαλής του κινηματογραφικού στούντιο «Αλεξάντερ Ντοβζένκο».

Φιλμογραφία

1953 Admiral
1957 Far and Near (συν-σκηνοθεσία)
1959 Το κάλεσμα του ουρανού | The Sky Calls (συνσκηνοθεσία)