Κόρες

Töchter

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Μάρθα και η Μπέτυ γνωρίζονται για πάνω από είκοσι χρόνια και αποφασίζουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Ένα από τα κοινά που έχουν οι δύο φίλες είναι τα προβλήματα που έχουν με τους πατεράδες τους, τα οποία σιγοβράζουν εδώ και χρόνια· ανεπίλυτα θέματα τις ακολουθούν σαν μαύρα σύννεφα, έτοιμα να ξεσπάσουν σε καταιγίδα. Οι σχέσεις τους είναι γεμάτες από αλληλοκατηγορίες, φόβους και εσωτερικευμένο πόνο. Και ενώ η Μάρθα συνειδητοποιεί πως ο πατέρας της έχει προσποιηθεί τον θάνατό του προκειμένου να ξαναδεί τον μεγάλο του έρωτα στη Λίμνη Ματζόρε των Άλπεων, η Μπέτυ πενθεί για τον πατριό της, τον Ερνέστο, που υποτίθεται πως πέθανε πριν από χρόνια. Μια εκδρομή που ξεκίνησε ως ημερήσια απόδραση στην Ελβετία εξελίσσεται σ’ ένα road trip στη μισή Ευρώπη με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο αποκαλύπτει την συγκλονιστική αλήθεια πως ο θάνατος δεν φέρνει πάντα το τέλος...

Το ομότιτλο βιβλίο στο οποίο βασίζεται το σενάριο της ταινίας θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2021 στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΕΙΜΕΝΑ, σε μετάφραση Τέο Βότσου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Νάνα Νόιλ
Σενάριο: Lucy Fricke, Nana Neul
Διεύθυνση φωτογραφίας: Bernhard Keller
Μοντάζ: Stefan Stabenow
Ήχος: Corinna Fleig, Tobias Fleig, Γιάννης Αντύπας
Μουσική: Masha Qrella
Ηθοποιοί: Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara, Josef Bierbichler, Giorgio Colangeli, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Παραγωγή: Heimatfilm, Warner Bros. Film Productions Germany
Παραγωγοί: Bettina Brokemper
Συμπαραγωγή: Similar, Heretic
Συμπαραγωγοί: Simone Gattoni, Laura Buffoni, Michael Weber, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Γιώργος Καρναβάς
Κοστούμια: Ulrike Scharfschwerdt
Σχεδιασμός παραγωγής: Christiane Krumwiede, Εύα Γουλάκου, Cristiana Possenti
Μακιγιάζ: Antje Bockeloh, Katrin Schneider
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 122'
Επικοινωνία: Heretic

Νάνα Νόιλ

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Νάνα Nόιλ γεννήθηκε στο Βέρτερ το 1974. Σπούδασε στο Academy of Media Arts στην Κολωνία. Αφότου ολοκλήρωσε μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, γύρισε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία: Το ντεμπούτο της To Faro (2007), με θέμα την πρώτη αγάπη ενός διεμφυλικού κοριτσιού, απέσπασε το βραβείο σεναρίου στο Filmfestival Max Ophüls Preis. Η δεύτερη ταινία της, το Silent Summer (2013), και πάλι σε δικό της σενάριο, προβληθηκε στο τμήμα Neues Deutsches Kino του Filmfest του Μονάχου. Το Daughters είναι η τρίτη της κινηματογραφική δουλειά. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Senior Expert, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Φιλμογραφία

2007 To Faro
2013 Silent Summer
2016 Eine Sommerliebe zu Dritt (TV)
2018 Our Child (TV)
2021 Daughters