Απάτη

Tromperie

Ελληνική πρεμιέρα

Λονδίνο, 1987. Ο Φίλιπ είναι ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας που ζει εξόριστος στο Λονδίνο. Η ερωμένη του τον επισκέπτεται συχνά στο γραφείο του, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για τους δύο εραστές. Εκεί κάνουν έρωτα, μαλώνουν, συμφιλιώνονται και συζητάνε για ώρες – για τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του, για το σεξ, τον αντισημιτισμό, για τη λογοτεχνία, για τη σημασία τού να μένει κανείς πιστός στον εαυτό του. Ο Αρνό Ντεπλεσέν επιστρέφει με μια δυνατή, αιχμηρή ιστορία για το σεξ και την αφοσίωση, την αγάπη και την απάτη. Η ταινία είναι βασισμένη στο τολμηρό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ, το οποίο εξερευνά τον κόσμο μιας οικειότητας που γεννιέται μόνο μέσα από την απιστία.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσέν
Σενάριο: Arnaud Desplechin, Julie Peyr, Philip Roth (μυθιστόρημα)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Yorick Le Saux
Μοντάζ: Laurence Briaud
Ήχος: Daniel Sobrino, Sylvain Malbrant, Emmanuel Croset
Μουσική: Grégoire Hetzel
Ηθοποιοί: Denis Podalydès, Léa Seydoux, Emmanuelle Devos, Anouk Grinberg
Παραγωγή: Why Not Productions
Παραγωγοί: Pascal Caucheteux
Κοστούμια: Jürgen Doering
Σχεδιασμός παραγωγής: Toma Baqueni
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 102'
Επικοινωνία: WIld Bunch International

Αρνό Ντεπλεσέν

Ο Αρνό Ντεπλεσέν συμμετείχε στις Κάννες με το The Sentinel, την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Συνέχισε με την ταινία My Sex Life... or How I Got into an Argument, η οποία ανέδειξε μια νέα γενιά ηθοποιών. Οι καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στις ταινίες του έχουν διακριθεί με τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία, όπως το σημαντικό βραβείο που κέρδισε η Κατρίν Ντενέβ για το A Christmas Tale στο 61ο Φεστιβάλ Καννών. Το 2016 κέρδισε το βραβείο César Καλύτερου Σκηνοθέτη για την ταινία My Golden Days. Πρόσφατα παρουσίασε την πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία, για τον Πατέρα του Στρίντμπεργκ, στην Comédie Française, σε μια παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το σύνολο της δουλειάς του τιμήθηκε στο 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Φιλμογραφία

1991 La Vie des morts (μμ)
1992 The Sentinel
1996 My Sex Life... or How I Got Into an Argument
2003 Playing “In the Company of Men”
2004 Kings and Queen
2007 The Beloved (ντοκ)
2015 My Golden Days
2019 Oh Mercy!
2021 Deception