Μια ζωή σαν σινεμά – Ντίνος Κατσουρίδης

Mia zoi san sinema – Dinos Katsouridis

Ο Ντίνος Κατσουρίδης δεν ήταν μόνο σκηνοθέτης κλασικών ταινιών, αλλά και σεναριογράφος, διευθυντής παραγωγής, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, οπερατέρ (χειριστής μηχανής), μοντέρ: μια ξεχωριστή μορφή που είχε περάσει από όλα τα στάδια του μετιέ στο σινεμά, διαπρέποντας σε όλα. Η ζωή αυτού του μοναδικού κινηματογραφανθρώπου, είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ της Ισαβέλλας Μαυράκη και συνάμα το στερνό αντίο στον «δικό» της άνθρωπο. Οπτικοακουστικές συνεντεύξεις του ιδίου, αρχειακό υλικό, αλλά κι ένα ταξίδι στα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο συνδέονται αρμονικά με τις θύμησες ανθρώπων που τον αγάπησαν και που –λίγο ή πολύ– συνεργάστηκαν μαζί του.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη
Σενάριο: Ισαβέλλα Μαυράκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Αποστόλου, Δημήτρης Μπακάλμπασης
Μοντάζ: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς, Βασίλης Σταμκόπουλος
Παραγωγή: t-shOrt
Παραγωγοί: Ισαβέλλα Μαυράκη
Συμπαραγωγή: Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου, Green Studio
Συμπαραγωγοί: Νίκος Καβουκίδης, Γιάννης Παρασκευόπουλος
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 65'

Ισαβέλλα Μαυράκη

Η Ισαβέλλα Μαυράκη είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου. Στα έργα της συμπεριλαμβάνεται το βραβευμένο δράμα Τράνζιτο (1995), το οποίο απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας του ΥΠΠΟΑ (για τον Α' Γυναικείο Ρόλο) στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του 1996. Η Ισαβέλλα Μαυράκη υπήρξε σύζυγος και σύντροφος του Ντίνου Κατσουρίδη από το 1989 έως τον θάνατο του το 2011. Μαζί του έχει αποκτήσει και τον γιο τους, τον Πέτρο Κατσουρίδη.

Φιλμογραφία

1986 21 Ιουνίου (μμ)
1987 Ρομάντζο (μμ)
1988 Νυχτερινός τηλεφωνητής (μμ)
1990 Ερωτικό (μμ)
1995 Τράνζιτο
2011 Σχοινούσα, το νησί του ήλιου (ντοκ)
2012 Μια ζωή σαν σινεμά: Ντίνος Κατσουρίδης (ντοκ)