Ο γυρισμός του αγαπημένου

Muriel ou Le Temps d’un retour

Η Ελέν ζει στην παραθαλάσσια πόλη της Μπουλόν μαζί με τον θετό της γιο τον Μπερνάρ, ο οποίος μόλις έχει επιστρέψει απ’ τη στρατιωτική του θητεία στην Αλγερία. Ένας παλιός εραστής της Ελέν, ο Αλφόνς, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην Αλγερία, τους επισκέπτεται έχοντας μαζί του την ανιψιά του, τη Φρανσουάζ. Ο Μπερνάρ τούς μιλάει διαρκώς για την αρραβωνιαστικιά του, τη Μιριέλ, που κανείς τους δεν την έχει δει. Καθώς ο Αλφόνς και η Ελέν προσπαθούν να επανασυνδεθούν, όλοι μοιάζουν να βρίσκονται σε ταραχώδη συναισθηματική κατάσταση, εκτός ισορροπίας, καθώς το παρελθόν τούς στοιχειώνει με διάφορους τρόπους, βυθίζοντάς τους στην ενοχή για όλες τις χαμένες ευκαιρίες.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ
Σενάριο: Jean Cayrol
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sacha Vierny
Μοντάζ: Kenout Peltier, Eric Pluet
Ήχος: Antoine Bonfanti
Μουσική: Hans Werner Henze
Ηθοποιοί: Delphine Seyrig, Jean-Pierre Kérien, Nita Klein
Παραγωγή: Argos Films
Παραγωγοί: Pierre Braunberger, Anatole Dauman, Carlo Fedier, Robert Haggiag
Συμπαραγωγή: Alpha Productions
Κοστούμια: Lucilla Mussini
Μακιγιάζ: Alexandre Marcus, Éliane Marcus
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 1963
Διάρκεια: 116'
Επικοινωνία: Tamasa Distribution

Αλέν Ρενέ

Ο Αλέν Ρενέ γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1922 στη Βαν της Γαλλίας. Ήταν σκηνοθέτης και μοντέρ, γνωστός για τα Hiroshima Mon Amour (1959), Same Old Song (1997) και My American Uncle (1980). Ήταν παντρεμένος με τη Sabine Azéma και τη Florence Malraux. Πέθανε την 1η Μαρτίου 2014 στο Νεϊγί-σιρ-Σεν της Γαλλίας.

Φιλμογραφία

1959 Hiroshima Mon Amour
1961 Last Year at Marienbad
1963 Muriel
1966 The War Is Over
1968 I Love You, I Love You
1974 Stavisky
1980 My American Uncle
1986 Mélo 1997 Same Old Song 2003 Not on the Lips 2006 Private Fears in Public Places
2009 Wild Grass