Ο θείος μου από την Αμερική

Mon oncle d’Amérique

Ο Γάλλος χειρουργός, νευροβιολόγος, συγγραφέας και φιλόσοφος Ανρί Λαμπορί χρησιμοποιεί την ιστορία της ζωής τριών ανθρώπων προκειμένου να διερευνήσει μπιχεβιοριστικές θεωρίες: Ο Ρενέ είναι διευθυντής σε εργοστάσιο υφασμάτων ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει το άγχος που του προκαλεί η δουλειά του. Η Ζανίν είναι μια αυτοδίδακτη ηθοποιός που μαθαίνει ότι η σύζυγος του εραστή της πρόκειται να πεθάνει και καλείται να αποφασίσει αν θα τον αφήσει να επιστρέψει στη γυναίκα του. Ο Ζαν, αριβίστας συγγραφέας και πολιτικός, βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής του. Οι ανθρώπινες σχέσεις ιδωμένες σαν εργαστηριακό πείραμα, σε μια απ’ τις πιο ιδιαίτερες ταινίες ενός μεγάλου δημιουργού.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ
Σενάριο: Jean Gruault, Henri Laborit
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sacha Vierny
Μοντάζ: Albert Jurgenson
Ήχος: Georges Prat, Jean-Pierre Ruh
Μουσική: Arié Dzierlatka
Ηθοποιοί: Roger Pierre, Nicole Garcia, Gérard Depardieu, Pierre Arditi
Παραγωγή: Philippe Dussart, Andrea Films, TF1
Παραγωγοί: Roger Corman, Philippe Dussart, Christian Lentretien
Κοστούμια: Catherine Leterrier
Μακιγιάζ: Marie-Hélène Yastchenkoff
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1980
Διάρκεια: 125'
Επικοινωνία: mk2

Αλέν Ρενέ

Ο Αλέν Ρενέ γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1922 στη Βαν της Γαλλίας. Ήταν σκηνοθέτης και μοντέρ, γνωστός για τα Hiroshima Mon Amour (1959), Same Old Song (1997) και My American Uncle (1980). Ήταν παντρεμένος με τη Sabine Azéma και τη Florence Malraux. Πέθανε την 1η Μαρτίου 2014 στο Νεϊγί-σιρ-Σεν της Γαλλίας.

Φιλμογραφία

1959 Hiroshima Mon Amour
1961 Last Year at Marienbad
1963 Muriel
1966 The War Is Over
1968 I Love You, I Love You
1974 Stavisky
1980 My American Uncle
1986 Mélo 1997 Same Old Song 2003 Not on the Lips 2006 Private Fears in Public Places
2009 Wild Grass