Κοινωνική υγιεινή

Hygiène sociale

Ελληνική πρεμιέρα

Ο Αντονέν, ένας φιλήδονος φιλόσοφος-παύλα-μικροαπατεώνας, βρίσκει πάντα τον τρόπο να αποσπά τόσο κοπλιμέντα όσο και επιπλήξεις από τους γύρω του. Αν και παντρεμένος, δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη και την υπομονή της γυναίκας του, της Εγκλαντίν. Είναι επίσης μία συνεχής πηγή απογοήτευσης για την αδερφή του, την Σολβέι. Προσπαθώντας συνεχώς να αποφύγει την Ρόουζ, μια φοροεισπράκτορα που τον έχει βάλει στο μάτι, ο Αντονέν δεν μπορει να βγάλει από το μυαλό του την έλξη και τον πόθο του για την όμορφη Κασσιοπέ. Βασανισμένος από αυτά τα δεινά, ο Αντονέν καλείται τώρα να σκεφτεί το τέλειο κόλπο και τα σωστά λόγια για να ζητήσει συγνώμη από την Ορόρ, ένα από τα θύματα του. Παγιδεύεται όμως ανάμεσα σ’ αυτές τις πέντε γυναίκες. Μια εναλλακτική κωμωδία παρεξηγήσεων, ανάμεσα στα είδη και πέρα από τυχόν δραματουργικές συμβάσεις, φτιαγμένη από έναν από τους πιο περιπετειώδεις δημιουργούς των ημερών μας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ντενί Κοτέ
Σενάριο: Denis Côté
Διεύθυνση φωτογραφίας: François Messier-Rheault
Μοντάζ: Nicolas Roy
Ήχος: Jean-François Caissy, Frederic Cloutier, Clovis Gouaillier
Ηθοποιοί: Maxim Gaudette, Larissa Corriveau, Eve Duranceau, Evelyne Rompre, Kathleen Fortin, Eleonore Loiselle
Παραγωγή: Inspiratrice & Commandant
Παραγωγοί: Denis Côté, Andreas Mendritzki, Annie St-Pierre, Aonan Yang
Συμπαραγωγή: Greenground
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
Διάρκεια: 76'
Επικοινωνία: GreenGround Productions

Ντενί Κοτέ

Γεννημένος στο Νιου Μπράνσγουικ το 1973, ο Ντενί Κοτέ ξεκίνησε να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο. Ενώ δούλευε ως κριτικός κινηματογράφου, τελείωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του το 2005, το Les États Nordiques (Drifting States). Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία και ακολούθησε μια εξαιρετική πορεία στα διεθνή φεστιβάλ. Το Carcasses (2009) συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2009. Ο Κοτέ διερευνά θέματα όπως η μοναχικότητα, οι μύχιοι φόβοι και η αποξενωση, μέσω ταινιών ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που διαρκώς δοκιμάζουν τα όρια της γλώσσας του κινηματογράφου. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε περισσότερες από είκοσι ρετροσπεκτίβες διεθνώς.

Φιλμογραφία

2005 Les États nordiques | Drifting States
2009 Carcasses (ντοκ)
2010 Curling
2012 Bestiaire
2013 Vic+Flo ont vu un ours | Vic+Flo Saw A Bear
2016 Boris sans Béatrice | Boris without Beatrice
2017 Ta peau si lisse | A Skin So Soft
2019 Répertoire des villes disparues | Ghost Town Anthology
2019 Wilcox
2021 Hygiène sociale | Social Hygiene