Ο τυφλός άνδρας που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia

Ελληνική πρεμιέρα

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, προσκολλημένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με τη Σίρπα. Καθώς μένουν σε διαφορετικά μέρη, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά συναντιούνται κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. Όταν η Σίρπα ταράζεται από κάποια σοκαριστικά νέα, ο Γιάκο αποφασίζει κατευθείαν να παει να τη βρει, παρά την κατάσταση του. Ωστόσο θα χρειαστεί βοήθεια από πέντε αγνώστους σε πέντε διαφορετικά μέρη: από το σπίτι στο ταξί, από το ταξί στον σταθμό, από τον σταθμό στο τρένο, από το τρένο στο ταξί και, τέλος, από το ταξί σε εκείνη. Μια ταινία με έντονους ρυθμούς, γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού: μια ανορθόδοξη ταινία δράσης και τρόμου για έναν άντρα που περνάει από χίλια κύματα για να φτάσει στην αγαπημένη του.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Τέεμου Νίκκι
Σενάριο: Teemu Nikki
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sari Aaltonen
Μοντάζ: Jussi Sandhu
Ήχος: Sami Kiiski, Heikki Kossi
Ηθοποιοί: Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Matti Onnismaa, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Παραγωγή: It’s Alive Films
Παραγωγοί: Jani Pösö, Teemu Nikki
Συμπαραγωγή: Wacky Tie Films
Συμπαραγωγοί: Pasi Hakkio, Niina Virtanen
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 82'
Επικοινωνία: Intramovies

Τέεμου Νίκκι

Ο Τέεμου Νίκκι είναι ένας παραγωγικότατος και αυτοδίδακτος διακεκριμένος σκηνοθέτης, αλλά και γιος ενός χοιροτρόφου από τη Σύσμα της Φινλανδίας. Το The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic είναι η πέμπτη του ταινία μεγάλου μήκους. Έχει επίσης σκηνοθετήσει περισσότερες από είκοσι ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως, και τρεις γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Σε συνεργασία με τον Γιάνι Πόσο, διευθύνει την It’s Alive Films, μια από τις πιο ενεργές εταιρείες παραγωγής στη Φινλανδία. Το στυλ του Νίκι μπορεί να περιγραφεί ως μια καλοπροαίρετη πλην αμείλικτη πολιτική σάτιρα της ανθρωπότητας. Δεν έχει δει ποτέ του τον Τιτανικό.

Φιλμογραφία

2007 A Mate
2010 Play God (doc)
2011 A Perfect Day (short)
2012 Simo Times Three
2013 Behind The Curtain (short)
2014 Tits (short)
2015 Lovemilla
2015 The Log (short)
2017 Euthanizer
2019 All Inclusive (short)
2020 Nimby
2021 The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic