The Green Room

The Green Room

Η στερεοσκοπική ταινία τύπου κολάζ αποτελείται από πλάνα μιας κυρίας σε πράσινη οθόνη γυρισμένα από την ίδια τη δημιουργό και «ντεκουπέ» εσωτερικούς χώρους βικτοριανών οικιών από πλάνα αρχείου. Ένας διάλογος ανάμεσα στο άτομο που είναι «ξένο/φιλοξενούμενο» και σε αυτό που «κατέχει τη γη» παραπλανά και χειραγωγεί τον θεατή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Λουκία Αλαβάνου
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 5'

Loukia Alavanou

Η Λουκία Αλαβάνου είναι εικαστικός. Μετά από τη μακροχρόνια ενασχόλησή της με το artist’s film εν γένει, με εκθέσεις και βραβεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2018 ασχολείται με τον τομέα της VR κινηματογραφικής παραγωγής, έχοντας ήδη ιδρύσει την πρώτη εταιρεία παραγωγής VR ταινιών στην Ελλάδα. To 2022 η Αλαβάνου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 59η Μπιενάλε της Βενετίας. Η καλλιτέχνις είναι fellow artist για τα έτη 2021 και 2022 στο πρόγραμμα του ONX studio, μια συνδιοργάνωση μεταξύ του New Museum της Νέας Υόρκης και του Onassis USA, που εστιάζει στις τεχνολογίες XR. Έργα της Λουκίας Αλαβάνου έχουν εκτεθεί, μεταξύ άλλων, στo Palais de Bozar/Βρυξέλλες, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ/ Αθήνα, SMFA, Βοστώνη, Palais de Tokyo/ Παρίσι, Μπιενάλε Μόσχας, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης/ Θεσσαλονίκη, KANAL Centre Pompidou, Βρυξέλλες, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης/ Αθήνα. Συμπεριλαμβάνονται επίσης, σε σημαντικές διεθνείς συλλογές όπως η Συλλογή Gucci, Δάκη Ιωάννου, The Center for Art and Media Karlsruhe, ZKM, PCAI/ Polyeco Contemporary Art Initiative, Onassis Culture, Fiorucci Art Trust. Τα φιλμ της Αλαβάνου έχουν προβληθεί σε διαγωνιστικά τμήματα και curated προγράμματα φεστιβάλ για artist’s film όπως Viennale, Rencontres Internationales Paris/Berlin, Kasseler Docfest, Oberhausen Film Festival, KINO DER KUNST.

Φιλμογραφία

2004 Cactus
2005 Wishing Well
2007 Chop Chop Tale
2008 There is Nothing Between Us
2009 Put Your Loving Hand Out
2010 Kiss Forever
2011 Eruption of The Father
2012 Ducktator
2013 Merciful, Wonderful
2014 The Hunter
2016 The Green Room
2017 Bananaland
2018 New Horizons Pilot