Ο άλλος Τομ

El otro Tom

62ο ΦΚΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Σε αυτή τη συγκλονιστική κατάθεση για τη σύγχρονη μητρότητα και το στίγμα, ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Τομ έχει διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας και του έχει χορηγηθεί ψυχιατρική αγωγή. Αλλά ένα περίεργο συμβάν ανησυχεί τη μητέρα του για τις παρενέργειες των φαρμάκων: όταν αυτή αρνείται πια να του δίνει τα φάρμακα, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απειλούν να απομακρύνουν τον Τομ από κοντά της...

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Πλα, Λάουρα Σαντούλο
Σενάριο: Rodrigo Plá, Laura Santullo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Odei Zabaleta
Μοντάζ: Miguel Schverdfinger
Ήχος: Anuar Yahya, Chema Ramos, Maria Alejandra Rojas
Ηθοποιοί: Julia Chávez, Israel Rodríguez
Παραγωγή: Buenaventura Cine, BHD Films
Παραγωγοί: Gabriela Maldonado, Alejandro De Icaza, Rodrigo Plá, Laura Santullo
Κοστούμια: Malena De La Riva
Σχεδιασμός παραγωγής: Ana Bellido
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό, ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 111'
Επικοινωνία: BHD Estudios

Ροντρίγκο Πλα

Ο Ροντρίγκο Πλα γεννήθηκε το 1968 στην Ουρουγουάη. Από το 1977 ζει στο Μεξικό. Είναι αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες La Zona (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, 2007), The Desert Within (Ταινία λήξης της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, 2008), The Delay (Forum της Μπερλινάλε, 2012), A Μonster with a Thousand Heads (κατηγορία Orizzonti του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2015), ενώ το The Other Tom ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένει τη διεθνή του πρεμιέρα. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε διάφορες χώρες και έχουν αποσπάσει πολλά τοπικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Φιλμογραφία

2007 The Zone
2008 The Desert Within
2012 The Delay
2015 A Monster with a Thousand Heads
2021 The Other Tom

Λάουρα Σαντούλο

H Λάουρα είναι Ουρουγουανή σκηνοθέτις και συγγραφέας με έδρα το Μεξικό. Τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης για τη δουλειά της ως σεναριογράφου, και ιδιαίτερα για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη και σύντροφό της Ροντρίγκο Πλα. Η Σαντούλο έχει γράψει το σενάριο και στις τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους του Πλα, οι οποίες βασίζονται στα διηγήματά της. Ως σεναριογράφος έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο της, συμπεριλαμβανομένων των τριών Arieles, βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του Μεξικού, και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας για την ταινία A Monster with a Thousand Heads. Για την ίδια ταινία ήταν επίσης υποψήφια για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο στα βραβεία Goya στην Ισπανία και τα βραβεία Fénix στην κατηγορία του καλύτερου σεναρίου.

Φιλμογραφία

2021 The Other Tom