Τα τρία πατώματα

Tre Piani

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένα αντρόγυνο βουτηγμένο στα επαγγελματικά άγχη ψάχνει να βρει babysitter για τη μικρή τους κόρη. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι –με τον άντρα να βρίσκεται στα πρώτα στάδια της άνοιας– προσφέρεται να τους εξυπηρετήσει. Ένας δικαστής βλέπει την επικείμενη φυλάκιση του γιου του, ο οποίος σκότωσε μια γυναίκα οδηγώντας μεθυσμένος, ως ιδανικό μάθημα χαρακτήρα, βυθίζοντας τη μητέρα της οικογένειας σε βουβή θλίψη. Μια γυναίκα αναγκάζεται να γεννήσει μόνη, καθώς ο άνδρας της εργάζεται σε πετρελαιοπηγές κάπου μακριά, και βυθίζεται στην επιλόχειο κατάθλιψη και σε παραισθήσεις. Σε τρεις ορόφους, ένα γαϊτανάκι από νοσηρές υποψίες, πράξεις εκδίκησης, μυστικά και ανομολόγητες επιθυμίες υφαίνουν το ψηφιδωτό της ανθρώπινης συνύπαρξης· η οποία είναι πάντα καταδικασμένη να παραμένει ατελής και λειψή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Nanni Moretti
Σενάριο: Nanni Moretti, Federica Pontremoli, Valia Santella, Eshkol Nevo (βασισμένο στο μυθιστόρημά του)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Michele D'Attanasio
Μοντάζ: Clelio Benevento
Ήχος: Alessandro Zanon
Μουσική: Franco Piersanti
Ηθοποιοί: Anna Bonaiuto, Margherita Buy, Alba Rohrwacher, Riccardo Scamarcio, Adriano Giannini, Nanni Moretti, Elena Lietti, Denise Tantucci, Tommaso Ragno, Alessandro Sperduti, Paolo Graziosi, Stefano Dionisi, Silvia Iorio
Παραγωγή: Fandango, Sacher Film, RAI Cinema, Le Pacte
Παραγωγοί: Nanni Moretti, Domenico Procacci
Κοστούμια: Valentina Taviani
Σκηνικά: Paola Bizzarri
Μακιγιάζ: Sonia Cedrone
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 119'
Ελληνική διανομή: Feelgood Entertainment
Επικοινωνία: The Match Factory

Nanni Moretti

Ο Τζοβάνι «Νάνι» Μορέτι (1953) είναι Ιταλός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός. Έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις ταινίες του Caro diario (Dear Diary, 1993) και La stanza del figlio (Το δωμάτιο του γιου, 2001), η οποία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 2001. Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών το 2012. Ζει στη Ρώμη, όπου και γεννήθηκε, και είναι συνιδιοκτήτης ενός μικρού κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

1976 I Am Self Sufficient
1981 Sweet Dreams
1983 Bianca
1993 Dear Diary
2001 The Son’s Room
2006 The Caiman
2011 We Have a Pope
2015 Mia madre
2018 Santiago, Italia (doc)
2021 Three Floors