Μίνι μάρκετ

Produkty 24

Ελληνική πρεμιέρα

Ένα σουπερμάρκετ στα προάστια της Μόσχας είναι η καρδιά του σκότους για τους Ουζμπέκους «υπαλλήλους» που δουλεύουν εκεί νυχθημερόν, υπό το καθεστώς μόνιμης απειλής, κακοποίησης και εγκλωβισμού. Η Μουκαμπάτ είναι μια νεαρή γυναίκα που, όπως όλοι οι μετανάστες που δουλεύουν στο μαγαζί, αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς μισθό και να υπομένει ψυχολογική και σωματική βία. Ώσπου μια μέρα ξεπερνάει τον φόβο της και παίρνει τη ζωή της στα χέρια της... Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και σε δικαστικές υποθέσεις μεταναστών στη Ρωσία, το Μίνι μάρκετ αποτυπώνει τις τρομακτικές πτυχές της σύγχρονης δουλείας σ’ ένα ανατριχιαστικό κράμα ρεαλισμού, στοιχείων ντοκιμαντέρ και κινηματογράφου επικών διαστάσεων.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μπορόντιν
Σενάριο: Michael Borodin
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ekaterina Smolina
Μοντάζ: Alexandra Putsyato
Μουσική: Aleksey Polyakov
Ηθοποιοί: Zukhara Sanzysbay, Lyudmila Vasilyeva, Tolibzhon Suleimanov, Nargiz Abdullaeva, Asel Tuytubaeva, Kamila Mukhlisova, Lyubov Korolkova, Daniyar Artykbaev, Zukhra Ashurova
Παραγωγή: Metrafilms, Perfo Production, Karma Production, Einbahnstraße Productions
Παραγωγοί: Artem Vasilyev
Συμπαραγωγοί: Aleš Pavlin, Andrej Štritof, Diloy Gülün
Σχεδιασμός παραγωγής: Vladislav Ogay
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρωσία, Σλοβενία, Τουρκία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 106΄
Επικοινωνία: Heretic
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο CICAE (Πανόραμα) – Berlinale 2022

Creative Producer: Julia Shaginurova

Μιχαήλ Μπορόντιν

Ο Μιχαήλ Μπορόντιν γεννήθηκε στην Τοϊτέπα, μία μικρή πόλη κοντά στην Τασκένδη, το 1987. Γύρισε την πρώτη του ταινία σε ηλικία 18 ετών. Το 2010, μετά το πρώτο του πτυχίο, μετακόμισε στη Μόσχα για να σπουδάσει κινηματογράφο, και εζησε ως παράτυπος μετανάστης. Δούλεψε ως διανομέας και έκανε διάφορες περιστασιακές δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, ώσπου του δόθηκε η ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο του και να εγγραφεί στη σχολή κινηματογράφου του Αλεξάντερ Μίτα.

Φιλμογραφία

2017 Crimea is Ours (μμ)
2018 Normal (μμ)
2019 The Registration (μμ)
2022 COTTON 100% (ντοκ)
2022 Convenience Store