Η βασίλισσα της κωμωδίας

Comedy Queen

Η δεκατριάχρονη Σάσα έχει αποφασίσει να γίνει stand-up κωμικός. Προτεραιότητά της όμως είναι να κάνει τον μπαμπά της να γελάσει, ο οποίος κλαίει στο μπάνιο όταν νομίζει πως κανείς δεν ακούει. Στο σπίτι όλα θυμίζουν την μητέρα της που έχει πεθάνει. Η Σάσα όμως αρνείται να κλάψει. Κρατάει στα κρυφά μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνει για να επιβιώσει παρά το πένθος της: να ξυρίσει το κεφάλι της, να σταματήσει να διαβάζει βιβλία, να μην ενδώσει στο πιο γλυκό κουτάβι του κόσμου και, κυρίως, να γίνει η μία και μοναδική Βασίλισσα της Κωμωδίας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Σάνα Λένκεν
Σενάριο: Linn Gottfridsson
Διεύθυνση φωτογραφίας: Simom Pramsten
Μοντάζ: Andreas Nilsson SFK
Ήχος: Andreas Franck
Ηθοποιοί: Sigrid Johnson, Oscar Töringe, Ellen Taure, Adam Daho, Iggy Malmborg, Anna Bjelkerud, Frida Beckman
Παραγωγή: FLX Feature AB
Παραγωγοί: Rebecka Lafrenz, Anna Anthony
Συμπαραγωγή: Film i Väst, SF Studios, SVT
Executive producer: Joshua Mehr, Pontus Edgren
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Σουηδία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 94΄
Επικοινωνία: Reinvent International Sales
Βραβεία/Διακρίσεις: Κρυστάλλινη Άρκτος (Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Παίδων) για την Καλύτερη Ταινία – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2022

Kids love Cinema
11+

Σάνα Λένκεν

Γεννημένη στο Γκέτεμποργκ στη Σουηδία το 1978, η Σάνα Λένκεν σπούδασε στο Dramatiska Institutet στη Στοκχόλμη και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Δανίας. Έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων ταινιών μικρού μήκους, όπως το Eating Lunch και τη σειρά Double Life, γύρισε την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους το 2015 με τίτλο My Skinny Sister, για το οποίο βραβεύτηκε με την Κρυστάλλινη Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.

Φιλμογραφία

2004 Skallgång | Search Party (μμ)
2008 Valborg (μμ)
2009 Travemunde Trelleborg (μμ)
2013 Äta Lunch | Eating Lunch (μμ)
2015 Min lilla syster | My Skinny Sister
2017 Nattbarn | Night Children (μμ)
2022 Comedy Queen