Άλογο του πολέμου

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Το Άλογο του πολέμου ακολουθεί τις αλληλένδετες ιστορίες δύο νεαρών ανδρών της φυλής Oglala Lakota, οι οποίοι μεγαλώνουν στο Πάιν Ριτζ – έναν προστατευόμενο καταυλισμό αυτόχθονων Αμερικανών στον Αμερικανικό Νότο. Ο 23χρονος Μπιλ φιλοδοξεί να κάνει πράγματα για τον εαυτό του. Είτε πρόκειται για παράδοση προϊόντων ή για εκτροφή Πουντλ, είναι αποφασισμένος να κατακτήσει σύντομα το Αμερικάνικο Όνειρο. Στο μεταξύ, ο 12χρονος Μάθο ανυπομονεί να γίνει άντρας. Αποζητώντας απεγνωσμένα την αποδοχή του πατέρα του, παίρνει μια σειρά παρορμητικών αποφάσεων που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή του, ενώ αντιλαμβάνεται πως δεν έχει τα εφόδια για να αντιμετωπίσει τις σκληρές αλήθειες του κόσμου των ενηλίκων. Ενωμένοι με έναν άρρηκτο δεσμό λόγω της κοινής αναζήτησης του ανήκειν, τα δύο αγόρια παλεύουν με την ταυτότητά τους, τις οικογένειές τους και την απώλεια, καθώς εξερευνούν –μέσα από τους δικούς τους μοναδικούς δρόμους– την ανδρική ταυτότητα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Gina Gammell, Riley Keough
Σενάριο: Franklin Sioux Bob, Bill Reddy, Riley Keough, Gina Gammell
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Gallego
Μοντάζ: Affonso Gonçalves, Eduardo Serrano, Ernie Gilbert
Μουσική: Christopher Stracey, Mato Wayuhi
Ηθοποιοί: Jojo Bapteise Whiting, Ladainian Crazy Thunder
Παραγωγή: Felix Culpa, Caviar
Παραγωγοί: Willi White, Bert Hamelinck, Ryan Zacarias, Sacha Ben Harroche, Riley Keough, Gina Gammell
Συμπαραγωγή: Protagonist Pictures, Quickfire Films, Ward Four, Centauri, Kaleidoscope Entertainment
Κοστούμια: Miyako Bellizzi, Alex Lee
Σχεδιασμός παραγωγής: Scout Dougan
Executive producer: Pte San Win Poor Bear
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 115΄
Επικοινωνία: Protagonist Pictures
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσή Κάμερα – Cannes Film Festival 2022, Βραβείο της Επιτροπής – Deauville Film Festival 2022, Propeller του Μότοβουν – Motovun Film Festival 2022, Βραβείο CineVision/Ειδική Μνεία – Munich Film Festival 2022

Gina Gammell

Η Τζίνα Γκάμελ ξεκίνησε να παράγει και να σκηνοθετεί μουσικά βίντεο μικρού μήκους και διαφημίσεις. Το 2017 ολοκλήρωσε την παραγωγή της πρώτης της μεγάλου μήκους ταινίας, ενώ το 2018 ίδρυσε τον Felix Culpa μαζί με την Ράιλι Κιου, με την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, το War Pony. Αυτή την περίοδο η Τζίνα βρίσκεται στο στάδιο post-production με τη δεύτερη παραγωγή του Felix Culpa, το Manodrome του Τζον Τρένγκροουβ, με πρωταγωνιστές τους Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έντριρν Μπρόντι και Οντίσα Γιανγκ.

Φιλμογραφία

2022 War Pony

Riley Keough

Η Ράιλι Κιου είναι γνωστή για τους ρόλους της στο Mad Max: Fury Road (2015) του Τζορτζ Μίλερ, το The Girlfriend Experience (2016) των Έιμι Σέιμετζ και Λοτζ Κέριγκαν, το American Honey (2016) της Άντρια Άρνολντ, το Logan Lucky (2017) του Στίβεν Σόντεμπεργκ, το Earthquake Bird (2019) του Γουός Γουέστμορλαντ, και το Devil All the Time (2020) του Αντόνιο Κάμπος. Το American Honey χάρισε στην Ράιλι μια υποψηφιότητα για το Independent Spirit Award Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου, και το The Girlfriend Experience μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Συμμετείχε επίσης στην ταινία Ζola της Τζανίσα Μπράβο και στην πολυαναμενόμενη σειρά του Amazon Daisy and The Six, που κυκλοφόρησαν το 2021.

Φιλμογραφία

2022 War Pony