Ράδιο Μετρονόμ

Metronom

Βουκουρέστι, 1972. Η δεκαεπτάχρονη Άννα ονειρεύεται την αγάπη και την ελευθερία. Ένα βράδυ, καθώς γλεντάνε με τις φίλες της, αποφασίζουν να στείλουν ένα γράμμα στο Metronom, το μουσικό πρόγραμμα που μεταδίδει το Radio Free Europe παράνομα στη Ρουμανία. Τότε είναι που φτάνει στο κατώφλι της η Σεκουριτάτε, η μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου... Μια ταινία που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια ως ντοκιμαντέρ και μεταμορφώθηκε σε μια βαθιά προσωπική κατάθεση για την εφηβεία και το τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο όπου η φαντασία δείχνει την έξοδο κινδύνου, διά χειρός ενός ταλαντούχου νέου σκηνοθέτη, επί σειρά ετών συνεργάτη του Κορνέλιου Πορουμπόιου και του Κρίστιαν Μουντζίου.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αλεξάντρου Mπελκ
Σενάριο: Alexandru Belc
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tudor Vladimir Panduru
Μοντάζ: Patricia Chelaru
Ήχος: Răzvan Ionescu, Juliene Blasco
Ηθοποιοί: Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, Alina Berzunțeanu, Mara Vicol
Παραγωγή: Strada Films, Midralgar, Chainsaw Europe Studio
Παραγωγοί: Cătălin Mitulescu, Ruxandra Slotea, Viorel Chesaruâ, Martine Vidalenc, Emmanuel Quillet
Κοστούμια: Ioana Covalcic
Σκηνικά: Bogdan Ionescu
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 103΄
Ελληνική διανομή: Cinobo
Επικοινωνία: Pyramide International
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη Σκηνοθεσία (Τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα») – Cannes IFF 2022, Καλύτερη Ξένη Ταινία– Jerusalem IFF 2022

Αλεξάντρου Mπελκ

Ο Αλεξάντρου Μπελκ γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου το 2007 και απέκτησε μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες το 2012. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γύρισε αρκετές ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη για τους Κορνέλιου Πορουμπόιου και Κρίστιαν Μουντζίου. Εργάστηκε ως επόπτης σεναρίου στο 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 1 μέρα του Κρίστιαν Μουντζίου (Χρυσός Φοίνικας το 2007). Το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με τίτλο March 8th, το οποίο είχε θέμα τις γυναίκες στον χώρο εργασίας, προβλήθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ το 2013. Το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του, με τίτλο Cinema My Love, διανεμήθηκε από την Outplay Films στη Γαλλία και κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον Μάιο του 2017. Το Metronom, η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, προβλήθηκε στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών του 2022 (τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα»).

Φιλμογραφία

2013 March 8th (ντοκ)
2017 Cinema My Love (ντοκ)
2022 Metronom