Μπλέιζ

Blaze

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μια νεαρή έφηβη ονόματι Μπλέιζ (που σημαίνει λάμψη) είναι η μόνη μάρτυρας μιας βίαιης επίθεσης σε γυναίκα. Αυτή η εμπειρία την άφησε σε κατάσταση κατατονικού σοκ και δυσκολεύεται να καταλάβει τι ακριβώς είδε με τα μάτια της. Έτσι αποσύρεται σε φανταστικούς κόσμους, όπου ο λαμπερός μαγικός δράκος που είχε για φίλο στην παιδική της ηλικία τής επιτρέπει να ενεργοποιήσει την οργή της – και εν τέλει να αναγεννηθεί. Και ενώ εγκαταλείπει την παιδικότητά της μια για πάντα, μπορεί επιτέλους να προχωρήσει μπροστά, δίχως φόβο. Μια μοναδική υβριδική ταινία με στοιχεία ειδικών εφέ, ρεαλισμού, κουκλοθεάτρου και animation, ένα πείραμα μιας τολμηρής εικαστικής καλλιτέχνιδας με μοναδικό όραμα, και παράλληλα μια ωδή στο γυναικείο θάρρος κι ένα εγκώμιο στη δύναμη της φαντασίας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ντελ Κάθριν Μπάρτον
Σενάριο: Del Kathryn Barton, Huna Amweero
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jeremy Rouse
Μοντάζ: Dany Cooper
Ήχος: Sam Petty
Μουσική: Sam Petty, Angel Olsen
Ηθοποιοί: Julia Savage, Simon Baker, Yael Stone, Josh Lawson, Sofia Hampson
Παραγωγή: Screen Australia, Causeway Films
Παραγωγοί: Samantha Jennings
Συμπαραγωγή: Screen NSW, mk2 Films
Κοστούμια: Margot Wilson
Σχεδιασμός παραγωγής: Alex Holmes
Executive producer: Kristina Ceyton, Deanne Weir, Daniel Besen, Chris Plater, Boris Tosic, Simon Baker, Josh Pomeranz, Jonathan Page, Samantha Meers, Luke Tosic
Μακιγιάζ: Rose Saffioti
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστραλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 101΄
Επικοινωνία: mk2 Films

Ντελ Κάθριν Μπάρτον

Η Ντελ Κάθριν Μπάρτον (1972) είναι μια εικαστική καλλιτέχνις από την Αυστραλία Ξεκίνησε τη ζωγραφική σε νεαρή ηλικία και σπούδασε στο UNSW Art and Design (πρώην Κολέγιο Καλών Τεχνών) στο University of New South Wales. Έγινε γρήγορα γνωστή για τα ψυχεδελικά της έργα, τα οποία έχει εκθέσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αυστραλία και στο εξωτερικό. Το 2008 και το 2013 κέρδισε το Archibald Prize για έργο προσωπογραφίας, το οποίο παρουσίασε η Art Gallery της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το 2015 η κινουμένων σχεδίων ταινία της The Nightingale and the Rose (μια διασκευή του διηγήματος του Όσκαρ Γουάιλντ «Το αηδόνι και το ρόδο») κέρδισε το Film Victoria Erwin Rado Award για την καλύτερη αυστραλιανή ταινία μικρού μήκους.

Φιλμογραφία

2015 The Nightingale and the Rose (μμ)
2017 Red (μμ)
2022 Blaze