Βασιλιάδες του κόσμου

Los Reyes del Mundo

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

«Μια μέρα όλοι οι άνθρωποι αποκοιμήθηκαν… Και οι δαχτύλιοι του κόσμου κάηκαν». Ο Ρα, ένας έφηβος που ξέρει τους δρόμους του Μεντεγίν σαν την παλάμη του, παίρνει επιτέλους στα χέρια του ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική τού να συναντήσει έναν τόπο που επιτέλους θα αποκαλέσει σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που μαζεύουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν το ταξίδι σε ένα τοπίο όπου καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας. Στην πορεία θα συναντήσουν άλλους ανθρώπους που κατοικούν στο περιθώριο μιας ταραγμένης κοινωνίας, οι οποίοι θα τους προσφέρουν εναλλακτικά μαθήματα θάρρους και καλοσύνης, ωμότητας και απληστίας. Ανάμεσα στο ντελίριο και στην πικρή πραγματικότητα, αυτή η καλειδοσκοπική ταινία δρόμου ακολουθεί μια σουρεαλιστική και επικίνδυνη οδύσσεια στη βίαιη κληρονομιά της σύγχρονης Κολομβίας. Μια ταινία για την ανυπακοή, τη φιλία και την αξιοπρέπεια που ενυπάρχουν στην αντίσταση. Ένα ταξίδι στο πουθενά, όπου όλα μπορούν να συμβούν – και θα συμβούν.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα
Σενάριο: Laura Mora, María Camila Arias
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Gallego
Μοντάζ: Sebastián Hernández, Gustavo Vasco
Ήχος: Boris Herrera, Carlos García
Μουσική: Leo Heiblum
Ηθοποιοί: Carlos Andrés Castañeda, Davidson Andrés Flores, Brahian Stiven Acevedo, Cristian Camilo David Mora, Cristian David Campaña
Παραγωγή: Ciudad Lunar, La Selva Cine
Παραγωγοί: Cristina Gallego, Mirlanda Torres
Συμπαραγωγή: Mer Films, Iris Productions, Talipot Studio, Tu Vas Voir
Συμπαραγωγοί: Katarzyna Ozga, Nicolas Steil, Regina García Solórzano, Elisa Pirr, Pilar Peredo Edgar Tenembaun
Κοστούμια: Ana Acosta
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κολομβία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: Film Factory Entertainment
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσή Αχιβάδα – San Sebastián IFF 2022

Λάουρα Μόρα

Η Λάουρα Μόρα γεννήθηκε στο Μεντεγίν και σπούδασε Film Management στο RMIT University of Melbourne της Αυστραλίας. Σκηνοθέτησε τις μικρού μήκους ταινίες West (2006), Brotherhood (2008) και Salomé (2011). Το 2016 ανέλαβε χρέη παραγωγού για την ταινία Killing Jesus. Η ταινία, βραβευμένη με τα βραβεία του FDC, του Ibermedia και του INCAA, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2017 και στο Festival de Cine του Σαν Σεμπαστιάν, όπου κέρδισε το βραβείο EROSKI, την ειδική μνεία για νέους σκηνοθέτες, και το SIGNIS Critics Award. Έκτοτε, η ταινία έχει προβληθεί σε περισσότερα από 25 φεστιβάλ και έχει διακριθεί με περισσότερα από 18 βραβεία. Το Kings of the World κέρδισε το Film Development Award στο Latin Film Festival της Τουλούζ και την ανώτατη διάκριση στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Φιλμογραφία

2006 Brotherhood (μμ)
2012 Salomé (μμ)
2015 Antes del fuego
2016 Código Origen (ντοκ)
2022 The Kings of the World