Περί έρωτος

Περί έρωτος

1ο μέρος – Χρυσάνθη, οι αποτυχίες: Η Χρυσάνθη σπουδάζει σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η ταινία την ακολουθεί σε μια σειρά από αποτυχημένες (κρυπτο-ερωτικές) συναντήσεις, σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Μια καταγραφή των ελάχιστων λεπτομερειών από αυτά τα προκαθορισμένα ή τυχαία ραντεβού.
2ο μέρος: Ιάσων, ο διχασμένος εραστής: Μια ερωτολογική μυθοπλασία, με τον ήρωα να περιφέρεται διχασμένος ανάμεσα σε δύο γυναίκες. Με την Άννα γνωρίζει τη σεξουαλική και πνευματική πλήρωση, με την Αρετή την αποτυχία και την αποστέρηση.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μαρία Γαβαλά, Θεόδωρος Σούμας
Σενάριο: Μαρία Γαβαλά, Θεόδωρος Σούμας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μοντάζ: Δέσπω Μαρουλάκου
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος, Παύλος Σιδηρόπουλος
Ηθοποιοί: Γιώτα Φέστα, Ιφιγένεια Μακάτη, Κωστής Κουτσουκέλης, Χαρά Αγγελούση, Γιάννης Ζαβραδινός, Σοφία Κακαρ&e
Παραγωγοί: Θεόδωρος Σούμας, Μαρία Γαβαλά
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1982
Διάρκεια: 76΄

Μαρία Γαβαλά

Η Μαρία Γαβαλά γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1947. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός. Σκηνοθέτησε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, έγραψε κριτικές για τον κινηματογράφο, μετέφρασε θεωρητικά-κινηματογραφικά κείμενα καθώς και λογοτεχνικά έργα. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος. Έχει δημοσιεύσει πολλά κινηματογραφικά κείμενα στο περιοδικό Σύγχρονος Κινηματογράφος, σε εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, όπως και στους ιστότοπους Cinephilia gr. Fractal κ.ά. Είναι συγγραφέας δέκα πεζογραφικών έργων.

Φιλμογραφία

1973 Άνθρωποι και τόποι υπό εξέλιξη (ντοκ)
1974 Εκκλησίες της Αττικής (ντοκ)
1976 Crêpe de chine (μμ)
1977 Από τη μία άκρη στην άλλη (μμ)
1979 Αφήγηση / Περιπέτεια / Γλώσσα / Σιωπή
1982 Περί έρωτος
1985 Το άρωμα της βιολέτας
1988 Το μαγικό γυαλί

Θεόδωρος Σούμας

Ο Θεόδωρος Σούμας σπούδασε κινηματογράφο στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Είναι κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει κριτικές και μελέτες για τον κινηματογράφο σε εφημερίδες, κινηματογραφικά περιοδικά και σε έντυπα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στις εκδόσεις Αιγόκερως έχει δημοσιεύσει κινηματογραφικά βιβλία, όπως Κινηματογράφος και σεξουαλικότητα/ερωτισμός, Έρωτας, ψυχολογία και αισθητική στο χολιγουντιανό σινεμά, 12 Ευρωπαίοι σκηνοθέτες κ.ά. Εκτός από το δεύτερο μέρος του δίπτυχου Περί έρωτος, με τίτλο «Ιάσων, ο διχασμένος εραστής», έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους (Ταυτότητες και ρόλοι και Ο διαγραμμένος). Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

1979 Ταυτότητες και ρόλοι (μμ)
1982 Περί έρωτος
1984 Ο διαγραμμένος (μμ)