Χιόνι στον παράδεισο

Snow in Paradise

Το Χιόνι στον παράδεισο των Νίκι Σι’ουλέπα και Τζαστίν Σιμέι-Μπάρτον διαδραματίζεται στο ειδυλλιακό και πολύχρωμο Αϊτουτάκι του νησιωτικού συμπλέγματος Κουκ, όπου δύο αδέρφια περνούν τις μέρες τους ψαρεύοντας, σπάζοντας καρύδες και ξεφλουδίζοντας φρούτα για τη γιαγιά τους. Η ζωή σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο είναι μέχρι στιγμής γαλήνια, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Το διάστημα μεταξύ 1966 και 1996, διεξήχθησαν 188 πυρηνικοί έλεγχοι στην κοραλλιογενή νήσο Μουρουρόα του Νότιου Ειρηνικού. Ο γειτονικός πληθυσμός δεν έλαβε ποτέ κάποια σχετική προειδοποίηση και κάθε συζήτηση περί των καταστροφικών συνεπειών αποσιωπάται μέχρι σήμερα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Νίκι Σι’ουλέπα, Τζαστίν Σιμέι-Μπάρτον
Σενάριο: Nikki Si’ulepa
Διεύθυνση φωτογραφίας: Waka Attewell
Μοντάζ: Debbie Matthews, Andrew Mortimer
Ήχος: Tom Miskin
Μουσική: John Gibson
Ηθοποιοί: Mereana Bishop, Michael Tatira, Vainehuraorairai Mii Tupuna Eiariki Taamo Charlie, Leonard Roa, Teremoana Strickland, Itu Dilynh Lorensoj Davey, Matapurotu Riki, Ngatokoitu Riki, Pepe Teopu, Stephen Doherty
Παραγωγή: Tala Pasifika Productions
Παραγωγοί: Paul Simei-Barton
Κοστούμια: Larissa Lofley
Σχεδιασμός παραγωγής: Ngaire Fuata
Executive producer: Tearepa Kahi, Quinton Hita
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Νέα Ζηλανδία
Έτος Παραγωγής: 2012
Διάρκεια:
Επικοινωνία: New Zealand Film Commission

Με την ευγενική παραχώρηση: TeTumu Whakaata Taonga, New Zealand Film Commission

Νίκι Σι’ουλέπα

Η Νίκι Σι’ουλέπα είναι ενεργή στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης από το 1995, έχοντας αναλάβει διάφορους ρόλους μπροστά και πίσω από την κάμερα. Ασχολήθηκε με την υποκριτική αμέσως μόλις τελείωσε το λύκειο, όταν και της δόθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία Whole of the Moon του Ίαν Μιούν. Για αυτό τον ρόλο της βραβεύτηκε με το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Giffoni της Ιταλίας και στα βραβεία Film and Television Awards της Νέας Ζηλανδίας το 1996. Την ταινία ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές  σειρές και συμμετοχές σε κινηματογραφικές παραγωγές. Από το 2005 εργάζεται ως σκηνοθέτρια, ρεπόρτερ και οπερατέρ για το Pacific Island Show της Νέας Ζηλανδίας, το Tagata Pasifika.

Φιλμογραφία

2012 Snow in Paradise (μμ, συν-σκηνοθεσία)
2014 Ma (μμ)
2015 Aroha (μμ)
2019 Same But Different: A True New Zealand Love Story

Τζαστίν Σιμέι-Μπάρτον

Η Τζαστίν Σιμέι-Μπάρτον γεννήθηκε στην Πορίρουα του Γουέλινγκτον. Η οικογένειά της κατάγεται από τα χωριά Σασίνα και Σολοσόλο της Σαμόα. Είναι μια επιδραστική φιγούρα στην τέχνη της Νέας Ζηλανδίας, καθώς αποτελεί τη «Φωνή του Ειρηνικού» τόσο στο θέατρο όσο και στην οθόνη. Τιμήθηκε για τη συμβολή της στον χώρο με το βραβείο New Zealand Arts Council Senior Pacific Artist Award το 2007. Τα τελευταία δέκα χρόνια η εταιρεία παραγωγής της, η Tala Pasifika Productions, έχει αναλάβει την παραγωγή δραματικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που προωθούν την οπτική των Νησιών του Ειρηνικού, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τους κατοίκους του τόπου ώστε να ενταχθούν στη βιομηχανία. Η δουλειά της για το ρηξικέλευθο τηλεοπτικό δράμα Matou Uma τής χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Best Drama Director των Τηλεοπτικών Βραβείων της Νέας Ζηλανδίας του 2001. Το 1987 ίδρυσε την πρώτη εταιρεία παραγωγής των Νησιών του Ειρηνικού στη Νέα Ζηλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο, σκηνοθέτησε πολλά πρωτότυπα έργα αλλά και μια μεγάλη παραγωγή του Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η οποία μετέφερε την υπόθεση του έργου στο περιβάλλον της Σαμόας του 19ου αιώνα.

Φιλμογραφία

2000 Brown Sugar (μμ)
2008 The Trophy (μμ)
2012 Snow in Paradise (μμ, συν-σκηνοθεσία)