Άλλοι άνθρωποι

Inni Ludzie

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένα αστικό δράμα με πρωταγωνιστή τον Καμίλ, έναν επίδοξο ράπερ ο οποίος αντί να εξελίσσει τη ζωή και την καριέρα του, κάνει καταχρήσεις, περιπλανιέται στην πόλη και συνάπτει ερωτικό δεσμό με μια βαριεστημένη πλούσια νοικοκυρά, την Ιβόνα. Μια πολυφωνική ιστορία για τους μοναχικούς ανθρώπους που ονειρεύονται την αγάπη στη μεγαλούπολη, ένα συναρπαστικό και σκοτεινό πορτρέτο της σύγχρονης κοινωνίας που χτίζεται στη σκιά του καπιταλισμού, όπου άλλοι άνθρωποι –γείτονες και περαστικοί– μοιάζουν με χορό ενός αρχαίου δράματος, εκφράζοντας τον καταπιεσμένο θυμό και την εσωτερική ματαίωση των πρωταγωνιστών.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Τερπίνσκα
Σενάριο: Aleksandra Terpinska (από ένα βιβλίο της Dorota Masłowska)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Bartosz Bieniek
Μοντάζ: Magdalena Chowańska
Ήχος: Marcin Kasiński, Kacper Habisiak, Filip Krzemień
Μουσική: Auer
Ηθοποιοί: Jacek Beler, Magdalena Koleśnik, Marek Kalita, Sonia Bohosiewicz, Sebastian Fabijanski
Παραγωγή: Madants
Παραγωγοί: Klaudia Śmieja-Rostworowska, Beata Rzeźniczek
Συμπαραγωγή: Moderator Inwestycje, Film Produkcja, Warner Bros. Entertainment Poland, Mazovia Warsaw Film Fund, Abstraction Plan, Canal+ Polska, Aneta Graff-Dąbrowska, Alcatraz Films
Κοστούμια: Weronika Orlińska
Σχεδιασμός παραγωγής: Anna Marzęda
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Πολωνία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 102΄
Επικοινωνία: New Europe Film Sales
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο FIPRESCI – Tallinn Black Nights Film Festival 2021

Αλεξάντρα Τερπίνσκα

Η Αλεξάντρα Τερπίνσκα είναι Πολωνή σκηνοθέτις με έδρα στη Βαρσοβία. Έχει σκηνοθετήσει και γράψει ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά και μουσικά βίντεο. Σπούδασε σκηνοθεσία στο University of Silesia του Κατοβίτσε, και ψυχολογία στο University of Wroclaw. Η ταινία της America (2015) απέσπασε 16 βραβεία, το Golden Horseman of the Youth Jury του Filmfest της Δρέσδης, το Best Short Film του Sehsuchte International Student Film Festival του Πότσνταμ, το Golden Tadpole στο φεστιβάλ Camerimage, το Early Bird Grand Award στη Βουλγαρία, και το The Flaming Faun του Shnit International Shortfilm Festival, μεταξύ άλλων. Η μικρού μήκους ταινία της All Souls’ Day (2011), επιλέχθηκε σε περισσότερα από 100 φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Σαν Σεμπαστιάν, του Παλμ Σπρινγκς, του Λος Άντζελες, του Εδιμβούργου και του Κλερμόν-Φεράν. Απέσπασε 16 βραβεία, το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας, το Best Short Film του Κότμπους, και τα PFI και Mastershot Award του Camerimage. Η τελευταία της ταινία μικρού μήκους, το The Best Fireworks Ever (2017), έκανε πρεμιέρα στην 56η Εβδομάδα Κριτικών του Φεστιβάλ Καννών, όπου βραβεύτηκε με το Canal+ και το Golden Rail Αward. Το Other People, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ντορότα Μασλόφσκα, είναι η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2011 All Souls’ Day (μμ)
2015 America (μμ)
2016 Czech Swan (μμ ντοκ)
2017 The Best Fireworks Ever (short)
2022 Other People