Φοινικόδεντρα και ρεύμα υψηλής τάσης

Palm Trees and Power Lines

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Μια θαρραλέα διερεύνηση του ορισμού της συναίνεσης ακολουθεί τη δεκαεπτάχρονη Λέα, η οποία περνάει αμέριμνα πλην άσκοπα τις καλοκαιρινές διακοπές της, κάνοντας ηλιοθεραπεία στην αυλή μαζί με την καλύτερη της φίλη, προσπαθώντας να αποφύγει την απαιτητική μητέρα της και καπνίζοντας χόρτο με συμμαθητές της. Αυτή η μονοτονία διακόπτεται από την τυχαία της συνάντηση με τον Τομ, έναν μεγαλύτερο άντρα που υπόσχεται στη Λέα μια έξοδο από τη μάλλον απογοητευτική εφηβεία της. Όμως καθώς εξελίσσεται η σχέση τους, έρχονται στην επιφάνεια ανησυχητικές ενδείξεις για τη ζωή του Τομ, τις οποίες η Λέα επιλέγει να αγνοήσει. Υπό την επιρροή αυτού του άντρα, η Λέα αρχίζει να θεωρεί την μητέρα της ακατάλληλη και τους φίλους της χάσιμο χρόνου. Απομονωμένη από το περιβάλλον της, ανακαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του Τομ και βρίσκει τον εαυτό της σε μια συνθήκη που ποτέ δεν φανταζόταν... Η γυναικεία ματιά μιας πρωτοεμφανιζόμενης δημιουργού (και μιας από τις πιο ελπιδοφόρες παρουσίες του νέου αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά) μοιάζει να μετεωρίζεται ανάμεσα στην ηδονοβλεψία και την τρυφερότητα αλλά φιλοτεχνεί με φροντίδα το πορτρέτο ενός κοριτσιού που μεγαλώνει μαθαίνοντας να αποκρούει τα βλέμματα των άλλων, ενώ καταβυθίζεται (και ξεριζώνει) τις πιο έντονες επιθυμίες της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Τζέιμι Ντακ
Σενάριο: Jamie Dack, Audrey Findlay
Διεύθυνση φωτογραφίας: Chananun Chotrungroj
Μοντάζ: Christopher Radcliff
Ήχος: Eric Han, Lars Struck
Ηθοποιοί: Lily McInerny, Jonathan Tucker, Gretchen Mol
Παραγωγοί: Leah Chen Baker, Jamie Dack
Κοστούμια: Aaron Crosby
Σχεδιασμός παραγωγής: Yu-Hsuan Chen
Executive producer: Rae Swirnow, Judith Golden, Rhianon Jones
Μακιγιάζ: Kathryn Fernandez, Sophie Muth Guzman, Edder Sandoval
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: Film Constellation
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Σκηνοθεσίας – Sundance Film Festival 2022, Βραβείο της Επιτροπής – 48th Deauville Film Festival

Τζέιμι Ντακ

Η Τζέιμι Ντακ είναι σκηνοθέτρια εγκατεστημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους, το Palm Trees and Power Lines, έκανε πρεμιέρα στο Sundance το 2022, όπου βραβεύτηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας του τμήματος U.S. Dramatic Competition. Η ομότιτλη μικρού μήκους ταινία της συμμετείχε στο τμήμα Cinéfondation του Φεστιβάλ Καννών το 2018. Η Τζέιμι είναι υπότροφος της Film Independent Fast Track Fellowship του 2020 και επιλέχθηκε για το πρόγραμμα Panavision's New Filmmaker Program. Αποφοίτησε με MFA από το μεταπτυχιακό τμήμα κινηματογράφου του Tisch της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

2016 Horizon Diner (μμ)
2022 Palm Trees and Power Lines