Cat Person

Cat Person

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Βασισμένο στο πιο πολυδιαβασμένο διήγημα που δημοσιεύτηκε ποτέ στον New Yorker, το Cat Person πιάνει ανήσυχο τον παλμό της εποχής και προσεγγίζει πονηρεμένο τη σκοτεινή γωνιά των ραντεβού, εκεί όπου η άνιση δυναμική ανάμεσα στα φύλα αργεί να δείξει τα νύχια της και η τοξική αρρενωπότητα πασχίζει να συγκαλύψει όσα σημάδια προδώσουν εγκαίρως την αληθινή της φύση. Πρωταγωνιστεί η Εμίλια Τζόουνς του οσκαρικού Coda σ’ έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, αυτόν μιας εικοσάχρονης φοιτήτριας που θα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει εκείνη την ευκαιρία στον κοινωνικά αδέξιο αλλά φαινομενικά άκακο Ρόμπερτ – ο οποίος άλλωστε «είναι και γατόφιλος». Ένα φιλμ προορισμενο να φουντώσει συζητήσεις, που φέρνει τούμπα τους κώδικες της ρομαντικής κομεντί και (αντ)ενδείκνυται μονάχα για όσους και όσες ετοιμάζονται για το πρώτο ραντεβού.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Σουζάνα Φόγκελ
Σενάριο: Michelle Ashford
Διεύθυνση φωτογραφίας: Manuel Billeter
Μοντάζ: Jacob Craycroft
Ήχος: Eric Hirsch
Μουσική: Heather Mcintosh
Ηθοποιοί: Emilia Jones, Nicholas Braun, Geraldine Viswanathan, Hope Davis, Fred Melamed, Isabella Rossellini
Παραγωγή: StudioCanal, 30WEST, Echelon Productions, Inc., Imperative Entertainment
Παραγωγοί: Helen Estabrook, Jeremy Steckler
Κοστούμια: Ava Yuriko Hama
Σχεδιασμός παραγωγής: Sally Levi
Executive producer: Daniel Hank, Susanna Fogel, Gino Falsetto, Michelle Ashford, Anna Marsh, Shana Eddy-Grouf, Rachel Henochsberg, Elizabeth Banks, Max Handelman
Μακιγιάζ: Brian Abbott
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 119'
Ελληνική διανομή: Spentzos Film Sa
Επικοινωνία: StudioCanal

Σουζάνα Φόγκελ

Η Σουζάνα Φόγκελ είναι σκηνοθέτρια, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος. Πρόσφατα ήταν υποψήφια για τα βραβεία BAFTA και Writers Guild για τη συνεισφορά της στην επιτυχημένη κωμωδία Booksmart. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και συνυπογράψει την κωμωδία δράσης The Spy Who Dumped Me, με πρωταγωνίστριες τις Μίλα Κούνις και Κέιτ ΜακΚίνον, και το Life Partners, μια ανεξάρτητη ταινία που ανέπτυξε στο Sundance Lab. Ακόμη, έχει εργαστεί εκτενώς στην τηλεόραση. Για παράδειγμα, σκηνοθέτησε πρόσφατα το ριμέικ της βρετανικής δραματικής σειράς Utopia της Τζίλιαν Φλιν για το Amazon, την επιστροφή του Amazing Stories του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την Apple, καθώς και τα πιλοτικά επεισόδια των επερχόμενων σειρών The Wilds (Amazon) και The Flight Attendant (HBO Max). Παράλληλα, είναι φανατική συγγραφέας σάτιρας. Σατιρικά έργα της έχουν δημοσιευτεί στο The New Yorker. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Nuclear Family εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Macmillan το 2017.

Φιλμογραφία

2014 Life Partners
2018 The Spy Who Dumped Me
2023 Cat Person