Σπίθα στη θάλασσα

Zeevonk

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Ένας ψαράς σκοτώνεται, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα κι ο κόσμος σιωπηλά τον κατηγορεί ως υπαίτιο καθώς στη βάρκα επέβαιναν και άλλα δύο άτομα. Η Λένα, η έφηβη κόρη του που τον υπεραγαπούσε, θεωρεί πως το ναυάγιο δεν μπορεί να ήταν ατύχημα, αλλά κανείς δεν την πιστεύει, ούτε καν η κολλητή της, εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως ο πατέρας της δεν ευθύνεται και πως υπάρχει ένα τεράστιο, άγνωστο πλάσμα στη θάλασσα, τη σκιά του οποίου μόνο εκείνη έχει δει. Ένα τρυφερό ταξίδι διαχείρισης του πένθους και αποδοχής, με την έφηβη πρωταγωνίστρια να σε παρασύρει με την ερμηνεία της στην καταβύθιση σε μια δυνητικά απειλητική θάλασσα και μια τρικυμιώδη ψυχή που αναζητά άλογη λογική εξήγηση στην απώλεια.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ντόμριν Χάουγκε
Σενάριο: Jean-Claude Van Rijckeghem, Wendy Huyghe
Διεύθυνση φωτογραφίας: Anton Mertens
Μοντάζ: Peter Alderliesten
Ήχος: Annika Epker
Μουσική: Bart van Lierde
Ηθοποιοί: Saar Rogiers, Hilde De Baerdemaeker, Valentijn Dhaenens, Sverre Rous, Dunia Elwaleed, Thibaud Dooms, Zouzou Ben Chikha, Sebastien Dewaele, Lynn van Royen
Παραγωγοί: Dries Phlypo
Συμπαραγωγοί: Siniša Juričić, Marleen Slot
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Βέλγιο, Ολλανδία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 98'
Ελληνική διανομή: Feelgood Entertainment SA
Επικοινωνία: Levelk
Κατάλληλη για παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω.

Ντόμριν Χάουγκε

Ο πολυβραβευμένος Βέλγος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντόμιεν Χάουχε (1988) πραγματοποιεί με το Sea Sparkle το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, ανοίγοντας παράλληλα το τμήμα Generation της τελευταίας Μπερλινάλε, όπου απέσπασε την Ειδική Μνεία Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Generation Kplus, η απονέμεται από την παιδική κριτική επιτροπή. Η ταινία είχε λάβει υποστήριξη στο στάδιο της ανάπτυξης από το Φεστιβάλ του Cinekid και συμμετείχε στο Co-Production Market της Μπερλινάλε. Ο Ντόμιεν είναι υπότροφος του Midpoint TV Launch, έχοντας λάβει διεθνή αναγνώριση για τη μικρού μήκους ταινία Maverick (2017). Μερικές από πιο συχνές θεματικές που διαπραγματεύεται στο έργο του είναι η διαχείριση της απώλειας και η επανασύνδεση με την οικογένεια, ενώ παράλληλα αναζητά διαρκώς καινοτόμους τρόπους για να παρουσιάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα στο ευρύ κοινό.

Φιλμογραφία

2017 Maverick (μμ)
2023 Sea Sparkle