ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ

Εγκαίνια της Κεντρικής Έκθεσης «ΦΑΝΤ ΣΜ ΤΑ»
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου - 18:00

Glass House, Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

3–12 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ
Καθημερινά 10:00–22:00
Ελεύθερη είσοδος

 

Το 64ο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια μεγάλη εικαστική έκθεση με έργα των Νίκου Κεσσανλή, Βλάση Κανιάρη, Σίλειας Δασκοπούλου και Ιάσονα Μολφέση, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος του προγράμματος στα «Φαντάσματα». Τέσσερις από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς του 20ού αιώνα, οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή, επιστρέφουν στο παρόν μας με έργα που άλλαξαν την ιστορία της σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης. Την έκθεση πλαισιώνουν φωτογραφίες του Δημήτρη Τσουμπλέκα, ο οποίος τους παρατηρεί και τους σχολιάζει με τον φακό του.

 

Επιμέλεια: Ορέστης Ανδρεαδάκης
Παραγωγή-Συντονισμός: Θάνος Σταυρόπουλος

 

Η συγκέντρωση των έργων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου και των γκαλερί CAN Christina Androulidaki Gallery, a.antonopoulou.art και Kalfayan Galleries, οι οποίες τα παραχώρησαν αφιλοκερδώς στο Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του κτιρίου για τις ανάγκες της έκθεσης.

Το αφιέρωμα στα «Φαντάσματα» επιμελείται ως guest curator ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και διεθνούς φήμης κριτικός κινηματογράφου Ντένις Λιμ.

events fantsms logo