Για τον χρόνο και την πόλη

Of Time and the City

Εκ των σπουδαιότερων εν ζωή Βρετανών σκηνοθετών, ο Τέρενς Ντέιβις επιστρέφει στο Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’50 ξορκίζοντας τα ταραγμένα παιδικά του χρόνια. Εμπνευσμένο από τα city symphonies των πρώτων δεκαετιών της κινηματογραφικής ιστορίας, ο Ντέιβις ενσωματώνει στο είδος του ντοκιμαντέρ την κυκλική αφηγηματική του ικανότητα στη μυθοπλασία με τη βοήθεια δεκάδων αναφορών από τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική, τον αθλητισμό και το σινεμά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιας ομορφιάς οδοιπορικό στη διαμόρφωση και την εξέλιξη μιας μεγαλούπολης που παραμένει ως σήμερα ψηλά στη λίστα των καλύτερων ντοκιμαντέρ που έγιναν ποτέ στη Βρετανία.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Terence Davies
Σενάριο: Terence Davies
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tim Pollard
Μοντάζ: Liza Ryan-Carter
Ήχος: Adam Ryan-Carter
Μουσική: Music Supervisor: Ian Neil (for DNA Music Ltd and Quantum Noise)
Παραγωγή: Hurricane Films Ltd.
Παραγωγοί: Solon Papadopoulos, Roy Boulter
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 77'
Επικοινωνία: Hanway Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερης Μη-Μυθοπλαστικής Ταινίας – New York Film Critics Circle Awards 2009 Βραβείο «Το Σινεμά και η Πόλη» – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2008

Τέρενς Ντέιβις

O Τέρενς Ντέιβις γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1945. Είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός, και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της Βρετανίας. Οι τρεις πρώτες μικρού μήκους ταινίες του, Children, Madonna and Child και Death and Transfiguration, αποτελούν την Τριλογία του Τέρενς Ντέιβις. Οι μεγάλου μήκους ταινίες του είναι οι Distant Voices, Still Lives (1988, Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, The Long Day Closes (1992, συμμετοχή στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών), The Neon Bible (1995), The House of Mirth (2000), Of Time and the City (2008), The Deep Blue Sea (2011), Sunset Song (2015) και A Quiet Passion (2016). Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα αναδρομικό αφιέρωμα στο έργο του το 2008.

Φιλμογραφία

1976 Children (μμ)
1980 Madonna and the Child (μμ)
1983 Death and Transfiguration (μμ)
1988 Distant Voices, Still Lives
1992 The Long Day Closes
1995 The Neon Bible
2000 The House of Mirth
2008 Of Time and the City
2011 The Deep Blue Sea
2015 Sunset Song
2016 A Quiet Passion
2021 Benediction