Μακαμπίρ

Μακαμπίρ

Παγκόσμια Πρεμιέρα
Δύο επιδημίες πλήττουν την ίδια πόλη και εξελίσσονται σαν να «συνομιλούν» μεταξύ τους: η πανδημία του κορωνοϊού και η πανούκλα του 1592. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου μιλούν για τις εμπειρίες τους κατα τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας του Covid-19, από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2020. Ένας Βενετός αξιωματούχος στέλνει την αναφορά του στην κεντρική διοίκηση και περιγράφει όσα υπέφεραν οι άνθρωποι στον Χάνδακα (στο σημερινό Ηράκλειο), από την πανούκλα που έπεσε στην πόλη το 1592 και κράτησε 30 μήνες. Οι δύο ιστορίες που αναπτύσσονται παράλληλα και συμπληρώνονται από τις σκέψεις του σκηνοθέτη-αφηγητή, οι οποίες έχουν τη μορφή ενός προσωπικού ημερολογίου.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Μανόλης Σφακιανάκης
Σενάριο: Μανόλης Σφακιανάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μανόλης Σφακιανάκης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης
Ήχος: Λεωνίδας Χαρτοφύλακας
Μουσική: Λεωνίδας Χαρτοφύλακας, Πάνος Κερασιώτης
Παραγωγοί: Μανόλης Σφακιανάκης
Αφήγηση: Μανόλης Σφακιανάκης
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμη, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 91΄
Επικοινωνία: Manolis Sfakianakis

Μανόλης Σφακιανάκης

Φιλμογραφία

2013 Αφήνω άπασαν την περιουσίαν μου… (μμ)
2016 Όσο να πει κανείς το «Πάτερ ημών» λίγο βιαστικά (μμ)
2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης (μμ)
2018 Ημερολόγιο καλοκαιριού (μμ)
2019 Η πύλη του σκοταδιού
2020 Μακαμπίρ