Πορτρέτα του μέλλοντος

Retratos del Futuro

Ελληνική πρεμιέρα
Πριν από την πανδημία, η σκηνοθέτρια γύριζε μια ταινία με θέμα την αντίσταση των εκπροσώπων του μετρό στο Μπουένος Άιρες, η οποία διακόπηκε ενώ πολλοί από τους πρωταγωνιστές της έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19. Το δυστοπικό μέλλον στο οποίο αναφερόταν η ταινία μετατράπηκε σε ένα παρόν που κανείς δεν είχε φανταστεί. Το πρότζεκτ που έμεινε στη μέση είναι πλέον ένα υπαρξιακό, φιλοσοφικό και ανθρωπιστικό δοκίμιο για τη νέα «κανονικότητα» που μας επηρεάζει. Η ταινία γυρίστηκε σαν ένα πείραμα, με όποια μέσα μπόρεσαν να επιστρατεύσουν οι συντελεστές σε μια περίοδο απομόνωσης. Η γλώσσα των δικτύων και της οθόνης αλλάζει το μέγεθος της καθημερινότητας, ενώ η αγάπη γίνεται πηγή αντίστασης, ριζωμένη στα πιο προσωπικά μας αρχεία.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Βίρνα Μολίνα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Virna Molina, Ernesto Ardito, Nika Ardito
Μοντάζ: Virna Molina
Ήχος: Virna Molina, Ernesto Ardito, Nika Ardito, Isadora Ardito
Παραγωγή: Virna y Ernesto
Παραγωγοί: Ernesto Ardito, Virna Molina
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο, Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Αργεντινή
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 89΄
Επικοινωνία: Virna y Ernesto

Βίρνα Μολίνα

Φιλμογραφία

2003 Raymundo (συν-σκηνοθεσία)
2008 Heart of the Factory (συν-σκηνοθεσία)
2011 Nazion (συν-σκηνοθεσία)
2014 The Future is Ours (συν-σκηνοθεσία)
2017 Symphony for Ana (μυθοπλασίας, συν-σκηνοθεσία)
2020 Sex and Revolution (συν-σκηνοθεσία)
2021 Portraits of the Future