Εραστές των κήπων

Eedenistä pohjoiseen

24ο ΦΝΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η ταινία κρυφοκοιτάζει πίσω από την ωραία βιτρίνα της μεσοαστικής ζωής καθώς οι πρωταγωνιστές αφηγούνται τις ιστορίες τους για τις σχέσεις, τον έρωτα και την απογοήτευση. Το σκηνικό είναι οι κήποι τους, που προσφέρουν μια μάλλον ανορθόδοξη οπτική της ελπίδας και της ανησυχίας που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας. Εξάλλου, στον κήπο η ζωή ανθεί με πολλούς τρόπους: χαρίζει δύναμη και ενότητα, αλλά γίνεται και τόπος αποχωρισμού. Μια δήλωση αγάπης για την ομορφιά και τη θεραπευτική δύναμη της φύσης, με υπέροχες και μαγευτικές εικόνες που ξεδιπλώνονται σε σχέσεις, συγκρούσεις, χαρές.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Βίρπι Σουούταρι
Σενάριο: Virpi Suutari
Διεύθυνση φωτογραφίας: Heikki Färm
Μοντάζ: Jussi Rautaniemi
Ήχος: Olli Huhtanen
Μουσική: Sanna Salmenkallio
Παραγωγή: MADE
Παραγωγοί: Ulla Simonen
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Φινλανδία
Έτος Παραγωγής: 2014
Διάρκεια: 73΄
Επικοινωνία: Autlook Filmsales
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, Καλύτερη Μουσική – Jussi Awards 2014, Ειδικό Βραβείο Ντοκιμαντέρ – Seattle IFF 2014, Ειδική Μνεία (Διεθνές Διαγωνιστικό) – ZagrebDox 2015

Βίρπι Σουούταρι

Η Βίρπι Σουούταρι είναι βραβευμένη σκηνοθέτρια, γνωστή για το προσωπικό της κινηματογραφικό της ύφος και τις συναισθηματικές της αφηγήσεις. Το ντοκιμαντέρ της The Idle Ones (2002) προτάθηκε για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA) και κέρδισε πολλά βραβεία ως το καλύτερο σκανδιναβικό ντοκιμαντέρ. Η δουλειά της έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου –τόσο μέσα από μεμονωμένες ταινίες όσο και στο πλαίσιο αναδρομικών αφιερωμάτων–, ενώ επίσης έχει βρει διανομή σε όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής σε πολλά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

2001 The Idle Ones
2005 Along the Road Little Child
2010 Auf Wiedersehen Finnland
2013 Hilton!
2014 Garden Lovers
2016 Elegance (μμ)
2018 Entrepreneur
2020 Aalto
2021 A People’s Radio – Ballads from a Wooded Country (μμ)